Naslovna // Društvo // Padobranski skokovi u Jagodini u čast heroja sa Košara

Padobranski skokovi u Jagodini u čast heroja sa Košara

Učestovale su tri ekipe, a prvo mesto pripalo je Milanu Svetozareviću iz Niša. Takmičari i organizatori prezadovoljni kako je protekao događaj

Padobranski skokovi održani su protekle nedelje 11. oktobra u Jagodini. Događaj je organizovan u okviru Memorijalnog kupa „Potpukovnik Goran Ostojić“ koji je ove godine održan 22. put, u izmenjenim okolnostima.

Učestvovale su tri ekipe: 63. padobranska brigada iz Niša, „Naša krila“ iz Paraćina i Aeroklub „Jagodina“. Prvo mesto u pojedinačnoj kategoriji osvojio je Milan Svetozarević, član 63. padobranske brigade:

-Vremenski uslovi za skakanje su bili izvanredni. Ambijent je predivan i zadovoljan sam svojim skokom. Do sada sam ostvario 1600 skokova –rekao je Svetozarević.

Drugo i treće mesto u pojedinačnoj kategoriji pripalo je članovima kluba „Naša krila“ iz Paraćina: Dejanu Cvetkoviću i Miroljubu Janićijeviću. Svi učesnici zadovoljni su svojim nastupom:

-Rezultat nije bio tako loš, ali nije ni najsjajniji. U svakom slučaju, bilo je dobro. Lepo vreme je bilo, samo je bilo pitanje koncentracije. Gorana, nažalost, nisam stigao da upoznam, ali moj kolega u helikopteru je rekao da je on ostavio dubok trag u ovome –rekao je Cvetković.

-Lepo je što je ponovo pokrenut Kup „Goran Ostojić“ kako bi evocirali sećanje na Gorana i njegovu žrtvu za ovu državu. Drago mi je što njegovi saborci ovde pokušavaju da očuvaju tradiciju i sećanje na Gorana –istakao je Janićijević.

-Privilegija je učestvovati na ovakvom Kupu. Padobranstvom se bavim već 15 godina, od 2005. godine. Dan je jako lep za druženje i skakanje i to je najbitnije –rekao je Aleksandar Milisavljević iz Aerokluba „Jagodina“.

Organizator je više nego zadovoljan događajem. Istakao je da veruje da se Memorijal više neće prekidati kao što je to bio slučaj ove godine:

-Ceo ovaj događaj održan je da bi se vratilo padobranstvo u Jagodinu. Vidim da je raspoloženje  među prisutnima pozitivno. Želimo da sledeće godine to bude zaista impresivno za ovaj grad i u mnogo većem obimu, sa raznovrsnijim sadržajima. Imamo snage i mogućnosti za to. Zahvaljujem se gradu i predsedniku Draganu Markoviću Palmi, kao i svim ljudima, koji nam izlaze u susret po ovom pitanju –rekao je Čedomir Vučićević, organizator Memorijalnog kupa „Potpukovnik Goran Ostojić“.

Podsećanja radi, Kup se održavao u nekoliko termina zbog aktuelne situacije i mera zaštite od korona virusa.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .