Naslovna // Društvo // Paljenju badnjaka u Jagodini prisustvovao veliki broj ljudi

Paljenju badnjaka u Jagodini prisustvovao veliki broj ljudi

Svečanost je ulepšana velelepnim vatrometom, a svi koji su prisustvovali mogli su da se posluže i toplim napicima

Foto: TV Kopernikus

Tradicionalno paljenje badnjaka, veče pred Božić, održano je u portama gotovo svih crkvenih hramova u Jagodini. Tako je bilo i u porti Crkve svetih apostola Petra i Pavla.

Ovom događaju prethodila je večernja služba koja je održana u prisustvu sveštenih lica i velikog broja ljudi. Potom je usledila litija tokom koje je verni narod, na čelu sa sveštenicima, nosio badnjak koji je zatim i upaljen u porti ovog crkvenog hrama.

Milan Đorđević, starešina Crkva svetih apostola Petra i Pavla, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog toga što je ovom tradicionalnom događaju prisustvovao veliki broj ljudi svih starosnih generacija.

-Pozivam sve ljude da zaista u svojim srcima, u današnja u svakom smislu teška vremena, dozvole da onaj bogomladenac Isus Hristos, koji se rodio u Vitlejemskoj pećini, bude rođen i u našim srcima i da to projavljujemo kroz naš svakodnevni život, da se zaista vidi na svakom mestu da smo mi pravoslavni Hrišćani. Gospod će sve naše nedostatke nadomestiti i daće nam snage da zaista budemo oni njegovi svedoci kao što su pastiri pevali i radovali se njegovom rođenju, da u našim domovima podelimo radost sa onima koji nisu bili večeras ovde sa nama, da Bog obitava u našim srcima, ne samo danas, nego svakog dana u toku našeg ovozemaljskog života –rekao je Đorđević posle ceremonije paljenja badnjaka.

Svečani trenutak dodatno je ulepšan velelepnim vatrometom, a svi koji su prisustvovali ovom tradicionalnom događaju imali su priliku da se posluže i toplim napicima.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .