Naslovna // Društvo // Panel diskusija o vršnjačkom nasilju održana u Jagodini

Panel diskusija o vršnjačkom nasilju održana u Jagodini

Govorili su predstavnici Školske uprave, Centra za socijalni rad i Policijske uprave grada Jagodine. Tokom protekle sedmice, stanarima prikazivani i edukativni filmovi

Foto: TV Kopernikus

Panel diskusija o vršnjačkom nasilju održana je protekle srede u Domu učenika srednjih škola u Jagodini.

Kroz konkretne primere, predstavnici Školske uprave, Centra za socijalni rad i Policijske uprave grada Jagodine razgovarali su na ovu temu sa mladim ljudima koji tokom svog školovanja borave u ovoj ustanovi.

-Ova tema je veoma važna, s obzirom na to su ovo učenici srednjih škola i oni sada prolaze kroz taj period velikih promena kada je u pitanju njihova socijalizacija. Važna je ta interakcija sa učenicima, kontakt i razgovor, a pored svega toga i brojne kulturno-sportske aktivnosti koje mi organizujemo ovde u cilju usmeravanja njihove energije i misli na jednu pozitivnu, pravu stranu. Na taj način se borimo da to sprečimo to nasilje, koje je, nažalost, i te kako prisutno među nama. Zahvalio bih se i Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini koji nam je pomogao u organizaciji, kao i Školskoj upravi, Policijskoj upravi i Centru za socijalni rad grada Jagodine –rekao je Nemanja Ivanović, stručni saradnik u Domu učenika srednjih škola u Jagodini.

Dom učenika srednjih škola u Jagodini celu ovu sedmicu posvetio je borbi protiv vršnjačkog nasilja, te je mladim ljudima prikazano i nekoliko edukativnih filmova na ovu temu. Ukoliko primetite bilo kakvu vrstu nasilja, problem se može prijaviti putem kontakt telefona Nacionalne dečje linije Srbije: 116-111. Sve detaljnije informacije mogu se naći na sajtu cuvamte.gov.rs, nacionalnoj platformi za prevenciju nasilja koje uključuje decu.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .