Naslovna // Društvo // Potpisan sporazum o saradnji Udruženja veterana i Udruženja ratnih dobrovoljaca u Jagodini

Potpisan sporazum o saradnji Udruženja veterana i Udruženja ratnih dobrovoljaca u Jagodini

Cilj jeste unapređivanje statusa boraca u svim sferama života, a najviše kada je njihovo lečenje u pitanju i pružanje socijalne pomoći

Vidojević i Stupar posle potpisivanja: Foto TV Kopernikus

Udruženje ratnih dobrovoljaca Srbije od 1991. do 1999. godine i Udruženje veterana Srbije potpisali su protekle srede u Jagodini sporazum o saradnji.

Prema rečima Milorada Stupara, generala u penziji, potpisivanjem ovog sporazuma pomenuta udruženja uključuju se u akcije koje imaju za cilj poboljšanje statusa boraca u svim sferama života.

-Cilj je pre svega populisanje borca, vojnika i dobrovoljaca u mladom uzrastu, jer shodno koncepciji kojom smo prolasili da smo vojno neutralni, treba da razvijamo koncept totalne odbrane. Mi ovih dana vršimo agitaciju oko obaveznog služenja vojnog roka. Kao što je predsednik države naredio, mi do 1. maja ćemo dostaviti svoj predlog vraćanja obaveznog služenja vojnog roka u Vojsci Srbije. Istovremeno ćemo, sa našim članovima, pokušati da pomognemo nekim našim borcima u smislu pružanja socijalne pomoći, pa i oko lečenja. Istovremeno, želimo da obeležavanjem određenih godišnjica istorije srpskog naroda podižemo odnos mladih ljudi prema svojoj otadžbini, a pogotovo prema slobodi i nezavisnosti –rekao je Stupar, istovremeno i predsednik Udruženja ratnih dobrovoljaca od 1991. do 1999. godine.

Iz uprave Udruženja veterana Srbije istakli su da je potpisivanje ovog sporazuma, kao i poseta generala Stupara, za njih od velikog značaja.

-Ime generala Stupara treba se izgovarati sa respektom. On je prvi osnivač, komandant 72. specijalne brigade. On je čovek koji je mnogo proveo na ratištu od prvog do zadnjeg dana. Sada je u Ministarstvu odbrane i dosta nam znači za veterane i pomaže boračku populaciju širom Srbije –rekao je Goran Vidojević, predsednik Udruženja veterana Srbije.

Pored predsednika, potpisivanju sporazuma prisustvovali su i članovi Upravnog odbora oba udruženja, koji su pre toga sa generalom Stuparom razgovarali o aktuelnom statusu boraca u društvu.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .