Naslovna // Društvo // Prijave za upis na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini od 23. do 25. juna

Prijave za upis na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini od 23. do 25. juna

Prijavljivanje za upis se vrši od 23. do 25. juna. Prvi deo prijemnog ispita se polaže 27. juna, a drugi deo prvog jula. Zainteresovani mogu da upišu jedan od tri smera: za učitelja, vaspitača u domovima i vaspitača u predškolskim ustanovama

Foto: TV Kopernikus

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini i ove godine organizuje upis nove generacije studenata na osnovne akademske studije. Kao i prethodnih godina, studenti će imati prilike da biraju neki od tri ponuđena smera: za učitelja, vaspitača u predškolskim ustanovama i vaspitača u domovima.
Ove godine, slobodno je 210 mesta: 120 budućih studenata biće finansirano iz budžeta, a 90 njih će se samofinansirati. Prijavljivanje kandidata za upis održaće se od 23. do 25. juna. Prvi deo prijemnog ispita biće održan 27. juna. On će se sastojati iz provere muzičkih, fizičkih i govornih sposobnosti, najverovatnije na otvorenom, u parku fakulteta, kao prethodne godine. Prvog jula biće održan drugi deo prijemnog ispita:

-Kandidati će tada na fakultetu polagati testove osnovne pismenosti i razumevanja pročitanog. Mislim da smo mi jedini fakultet ovog profila u našoj zemlji koji ima i taj treći deo, a to je intervju sa kandidatima. Svaki kandidat razgovaraće sa tročlanom komisijom. Možda to zvuči malo zastrašujuće, ali to se zaista sve odvija u jednoj prijateljskoj atmosferi. Ono što je najvažnije je to da niko ne proverava njihova znanja u nekoj visokoj meri, već njihove potencijale da se bave ovim poslom. Što bi popularnim rečnikom rekli studenti – nema “bubanja” za prijemni ispit –rekla je dr Ilijana Čutura, prodekan za nastavu na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Za Fakultet pedagoških nauka u Jagodini svake godine vlada veliko interesovanje studenata, a iz uprave ove obrazovne ustanove nadaju se da će tako biti i ovaj put.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .