Naslovna // Društvo // Prikupljeno 47 jedinica krvi u Glavincima kod Jagodine

Prikupljeno 47 jedinica krvi u Glavincima kod Jagodine

Sledeća akcija organizacija Crvenog krsta sela Glavinci i Kolare i Podružnice Crvenog krsta JP „Standard“ biće održana u decembru mesecu. Ovu, kao i sve prethodne, podržali su Crveni krst grada Jagodine i Zavod za transfuziju krvi iz Niša

Foto: TV Kopernikus

Ukupno 47 jedinica dragocene tečnosti prikupljeno je tokom akcije dobrovoljnog davanja krvi koja je održana proteklog četvrtka u Domu kulture sela Glavinci kod Jagodine.

Ovo je bila druga od ukupno tri godišnje akcije Organizacija Crvenog krsta jagodinskih sela Glavinci i Kolare i Podružnice Crvenog krsta Javnog preduzeća „Standard“. Ovaj put, održana je pod sloganom „Da život ne bude pod znakom pitanja“, a zbog dobrog odziva, organizatori su izrazili veliko zadovoljstvo.

-Sve je više mladih koji dolaze da daju krv. Mi koji smo već u godinama možemo još par puta da damo krv, ali drago mi je što se sve više pojavljuju mlađi koji će da nastave našim putem, kako bi bilo i posle nas onih koji će da pomažu onima kojima je to zaista potrebno –rekao je Dušan Milojević, predsednik Komisije dobrovoljnih davalaca krvi u Jagodini.

-Davanje krvi mnogo znači. Prema tome, svako ko želi, neka izvoli, neka dođe i neka proba. Kada proba jednom, mislim da će mnogo puta u životu da da krv –rekao je Radoslav Slavković Baja, predsednik Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi u Kolaru.

Akciji su se odazvali ljudi svih starosnih generacija: od onih kojih su krv donirali više desetina puta, do onih mladih koji su tek nedavno uvideli značaj učestvovanja u ovim humanitarnim akcijama.

-Krv dajem 50. put. To sam zacrtao kada sam počeo da dajem. Osećaj je izvanredan, a nadam se da će pomoći onome koji je bude primio -rekao je Stevan Veljković iz Jagodine.

-Ovo mi je šesto davanje krvi. Video sam da su sada u manjku sa rezervama krvi, a inače smatram da je to dobar gest i da to svako treba da uradi ko je u mogućnosti -istakao je mladi Rastko Popović iz Jagodine.

U organizaciji akcije pomogli su Crveni krst grada Jagodine i Zavod za transfuziju krvi iz Niša. Svi davaoci tog dana dobili su i prigodan poklon kao znak pažnje za iskazanu humanost, a sledeća akcija ovih organizacija biće održana u decembru mesecu.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .