Naslovna // Društvo // Prikupljeno 48 jedinica krvi u Ribaru kod Jagodine

Prikupljeno 48 jedinica krvi u Ribaru kod Jagodine

Među davaocima je dvoje onih koji su prvi put dali krv, ali i četiri žene. Održavanje akcije pomogli gradska organizacija Crvenog krsta, Zavod za transfuziju krvi iz Niša i Skupština grada Jagodine. Sledeća je u Rakitovu, 24. juna

Foto: TV Kopernikus

Ukupno 48 jedinica krvi prikupljeno je na akciji dobrovoljnog davanja krvi održanoj u organizaciji Udruženja „Sveta Trojica“ protekle nedelje u selu Ribaru kod Jagodine.

Među davaocima je bilo dvoje onih koji su prvi put dali krv, a priključile su se i četiri žene. Jedan od humanista koji su se rado odazvali akciji bio je i Bojan Stojanović iz ovog sela.

-Ovo mi je 10. put kako dajem krv. Osećaj je fenomenalan kada znaš da nekome pomažeš kome je život ugrožen. Poručio bih svima da se obavezno jave, da daju krv, jer svaka jedinica je bitna za ugrožen život. Sećam se prvog davanja. To je bilo u srednoj školi i osećaj je bio fenomenalan. Tada sam odlučio da nastavim sa davanjem krvi –rekao je Bojan.

Udruženje „Sveta Trojica“ u Ribaru osnovano je 2015. godine. Godišnje organizuju dve akcije: jednu povodom praznika Svetog Trifuna, a drugu povodom seoske slave, praznika Svete Trojice. Uglavnom prikupe oko 150 jedinica krvi.

-Vrlo je važno da se ljudi odazovu akcijama pogotovo u ovim teškim trenucima, pogotovo je bitno da se mladi okupe. Krvi uvek fali. Zadovoljni su prikupljenim jedinicima. Uvek ispunimo naš plan po tom pitanju. Pomoć nam uvek dolazi od Skupštine grada Jagodine i Crvenog krsta –rekao je Dragan Cvetković, potpredsednik ovog udruženja.

Održavanje akcije pomogao je i Zavod za transfuziju krvi iz Niša, a sledeća akcija biće održana 24. juna u Rakitovu.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .