Naslovna // Društvo // Prikupljeno 65 jedinica krvi u Jagodini

Prikupljeno 65 jedinica krvi u Jagodini

Sledeća akcija će biti održana 12. februara, u Domu kulture sela Ribare kod Jagodine, u organizaciji Udruženja „Sveta Trojica“ iz ovog sela.

Foto: TV Kopernikus

Podružnice Crvenog krsta Fabrike kablova u Jagodini i Gradske toplane ogranizovale su prvu od svoje četiri godišnje akcije dobrovoljnog davanja krvi proteklog četvrtka u prostoriji jagodinskog Crvenog krsta. Tom prilikom, prikupljeno je 65 jedinica dragocene tečnosti.

Januarskoj akciji već u ranim jutarnjim časovima odazvao se veliki broj ljudi različitih starosnih generacija, koji su rekli da njihovih pet minuta nekome može značiti ceo život. Jedan od njih je i Dragan Stanojević iz Jagodine.

-Ovo je 88. put kako dajem krv. Odavno to radim i svestan sam da je svakog dana nekome potrebna ta tečnost. Ako ne mogu da pomognem na drugi način, ovo je taj. Dok sam zdrav i dok mogu da pomognem. I ja sam imao stare roditelje bolesne, neko je verovatno i njima pomagao dok su bili po bolnicama. To mi je bila osnovna vodilja da počnem da se bavim davalaštvom -rekao je on.

Iz uprave Podružnice Crvenog krsta Gradske Toplane rekli su da su zadovoljni odzivom davalaca na akcijama koje organizuju zajedno sa Podružnicom Fabrike kablova, a ujedno su istakli i značaj njihovog održavanja.

-Mnogo znači, zato što sve manje krvi imamo u zalihama. Nije teško biti human, ništa ne boli, a puno znači. Trudimo se na sve načine da dopre svest do naroda o značaju ovih akcija. Naša saradnja sa Podružnicom Crvenog krsta Fabrike kablova odlična i uvek smo zadovoljni odzivom –rekao je Ivica Jovanović iz Podružnice Crvenog krsta Fabrike kablova.

Podršku realizaciji ove akcije pružio je i Zavod za transfuziju krvi iz Niša, a svi dobrovoljni davaoci dobili su i poklon za iskazanu humanost. Sledeća akcija davanja krvi biće održana 12. februara, u Domu kulture sela Ribare kod Jagodine, u organizaciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Sveta Trojica“.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .