Naslovna // Društvo // Sećanje na heroja Gorana Ostojića nije izbledelo

Sećanje na heroja Gorana Ostojića nije izbledelo

Organizatori su 4. jula položili vence na bistu u osnovnoj školi koja nosi njegovo ime u Jagodini, 28. jula su posetili Niš gde je sahranjen, a u planu je i održavanje tribine posvećene njegovom liku i delu

Foto: TV Kopernikus

Sećanje na heroja 63. padobranske brigade Gorana Ostojića nije izbledelo. To su i ove godine potvrdili organizatori tradicionalnog Memorijalnog kupa “Goran Ostojić”, koji je održan 22. put u nešto skromnijim uslovima nego što je uobičajeno.

Članovi Organizacionog odbora i sportisti su, uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti, četvrtog jula položili vence na bistu koja se nalazi u jagodinskoj osnovnoj školi koja nosi njegovo ime, a 28. jula posetili su i Niš gde je Ostojić sahranjen:

-U međuvremenu smo se organizovali i popeli na planinu Rtanj, u nedelju 26. jula. Nas desetoro je bilo tamo, gde smo postavili adekvatne zastavice i tako održali sećanje na Gorana Ostojića. Mi inače tradicionalno, uz pomoć lokalne samouprave, čuvamo sećanje na Ostojića, ali i na sve padobrance koji su tokom rata u periodu 1998/1999. godine stradali. Tako im dajemo na posebnom značaju: ne samo žrtvama iz padobranskih brigada, nego i svim srpskim žrtvama –rekao je Čedomir Vučićević, predsednik Organizacionog odbora Memorijala “Goran Ostojić” u Jagodini.

Iz Organizacionog odbora istakli su da je u planu i održavanje tribine posvećene liku i delu kako Gorana Ostojića, tako i svih junaka 63. Padobranske brigade. Takođe, u planu je i održavanje sportskog takmičenja, ali kada epidemiološki uslovi budu to dozvolili.

Goran Ostojić rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju, nedaleko od Vrbasa. Sa 14 godina postao je najmlađi padobranac u Staroj Jugoslaviji u Aero klubu “Naša krila”, najmlađi jedriličar, a ubrzo i pilot motornih aviona. Privlačili su ga sportovi, a naročito karate. Posle završene Vojne akademije, Ostojić dobija raspored u elitnoj 63. padobranskoj brigadi. Tamo je prošao kroz sve oficirske dužnosti. Tokom ratova, učestvovao je u brojnim rizičnim operacijama. Poginuo je 28. jula 1998. godine na jugoslovensko-albanskoj granici kod Junika na Kosovu i Metohiji boreći se protiv terorista. Iza sebe je ostavio suprugu Marinu i sina Bogdana.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .