Naslovna // Društvo // Slava lekara obeležena i u Jagodini

Slava lekara obeležena i u Jagodini

Ovogodišnji kolačar dr Zlatko Milivojević kolač za narednu godinu predao je doktorki Mileni Jovanović. Istaknutim lekarima i zaposlenima u jagodinskom zdravstvu tradicionalno su uručene i prigodne nagrade

Foto: TV Kopernikus

Slava lekara, praznik svetih Kozme i Damjana, obeležena je proteklog ponedeljka i u Domu zdravlja u Jagodini.

Predanje kaže da su Sveti Kozma i Damjan bili lekari i iscelitelji, a kako su oni smatrali da je njihovo znanje dar od Boga, nikada za lečenje nisu uzimali novac i poklone. Praznik ovih svetaca, u narodu je poznat i kao Sveti Vrači, a lekarska komora Srbije obeležava ga kao svoju slavu od 2007. godine. Na prigodan način, u prisustvu sveštenih lica i rezanjem slavskog kolača, obeležili su je i jagodinski lekari.

-Dali smo sve od sebe u prethodnom periodu kada je u pitanju borba protiv kovida 19. Čestitam im na svim uspesima koje su tu ostvarili. Nažalost, neki od njih više nisu među nama. Trudimo se da radimo najbolje što možemo. Zahvaljujući Republici Srbiji i našem predsedniku očekujem da će i naša ustanova doći na red za rekonstrukciju. Mislim da je to jedna od najboljih investicija koja će biti u sledećih 50 godina, jer nema bitnije stvari u zemlji Srbiji nego omogućiti lekarima i tehničarima da rade u novim uslovima sa novom opremom –rekao je dr Darko Miletić, direktor Doma zdravlja u Jagodini.

-Oni su ti koji su na kraju nekog lanca i koji pružaju neku konkretnu uslugu našim pacijentima. Da bi se sve to uradilo kako treba, potrebna je jedna velika logistika. Mi je sigurno imamo. Nama, pored naših saradnika iz bolnice i Doma zdravlja, mnogo pomažu i lokalna samouprava i Ministarstvo zdravlja, kao i dobrotvori koji takođe vide šta mi radimo i žele da nas u tome podrže. Mislim da svojim radom to i opravdavamo, a naše ambicije su velike. Do sada smo uradili mnogo toga i očekujemo da ova bolnica dobije onaj pravi status, u sedištu okruga. Lečimo preko 100 hiljada stanovnika iz okolnih opština i mislim da su oni zadovoljni tom našom uslugom. Mislim da će i dalje ostati tako, da ćemo još bolje i uspešnije raditi u narednom periodu –rekao je Miloš Lukić, direktor Opšte bolnice u Jagodini.

Foto: TV Kopernikus

Ovogodišnji kolačar dr Zlatko Milivojević kolač za narednu godinu predao je dr Mileni Jovanović. To je ujedno bila i prilika da se istaknutim lekarima i zaposlenima u Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Jagodini dodele i prigodne nagrade u vidu diploma, cveća i knjiga. Nagrađeni iz Opšte bolnice su: dr Biljana Kocić, spec. opšte hirurgije, dr Radica Ilić Milojević, spec. anesteziologije sa reanimatologijom, dr Dajana Blagojević, spec. patološke anatomije, dr Saša Tomić, spec. interne medicine, sub. spec. endokrinologije, Marija Mladenović, servirka u sektoru za ishranu bolesnika, Ivica Vasić, vozač sanitetskog vozila i Milan Nikolić, diplomirani informatičar. Kada je Dom zdravlja u pitanju, nagrade su dobili: dr Violeta Janićijević, specijalista opšte medicine u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih, dr Verica Stojanović, specijalista pedijatar u Službi za zdravstvenu zaštitu dece, Ružica Aranđelović, defektolog logoped u razvojnom savetovalištu Službe za zdravstvenu zaštitu dece, dr Dejan Dimitrijević, doktor medicine  Službi hitne pomoći i dr Milena Jovanović, doktor stomatologije u Službi stomatologije.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .