Naslovna // Društvo // Student iz Španije na razmeni u Jagodini

Student iz Španije na razmeni u Jagodini

“Jako sam zadovoljan onim što sam dobio ovde. Svi se trude da se osećam kao kod kuće” rekao je Kuira. “Jako je vredan, sve radi unapred i pravi je primer mojim studentima” rekla je profesorka Vera Savić sa Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

Prof. dr Violeta Jovanović, Ahmed Kuira, doc. Vera Savić i prof. dr Marija Stanojević Veselinović (Foto: Facebook stranica Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini)

Univerzitet u Kragujevcu od 2015. godine sprovodi „Erazumus plus“ program, koji podrazumeva razmenu studenata i profesora. Tu je uključen i Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, koji pripada ovom Univerzitetu i koji već godinama unazad sarađuje sa nekoliko inostranih obrazovnih ustanova na ovaj način. Trenutno na razmeni u Jagodini je Ahmed Kuira, student četvrte godine osnovnih studija na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Almeriji, u Španiji.

Ahmed je za Srbiju čuo od naših mladih ljudi koji su studirali na njegovom primarnom fakultetu, takođe preko programa razmene “Erazmus plus”. Kultura naše zemlje ga je privukla, te je odlučio da upravo na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini usavršava svoja znanja iz engleskog jezika za mlađe uzraste.  Kako nam je rekao, vrlo je zadovoljan gostoprimstvom i znanjem koje je do sada stekao ovde:

-Jako sam zadovoljan onim što sam dobio ovde. Profesori odlično vladaju engleskim jezikom. Takođe, bave se istraživanjima što je za mene jako bitno jer mogu mnogo toga da naučim. Družim se sa kolegama i oni čine da se ja ovde osećam kao kod kuće. Takva atmosfera je vrlo važna, jer u suprotnom može biti komplikovano. U Jagodini nije tako i drago mi je zbog toga. Divno je studirati pomoću „Erazmus“ programa. Nadam se da će moja iskustva motivisati druge student da dođu ovde –rekao je Ahmed i dodao da će po završetku boravka u Jagodini putem video snimka podeliti svoje pozitivne utiske ljudima u svojoj zemlji.

Jedan od njegovih profesora je i Vera Savić, docent na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini. Za Ahmeda ima samo reči hvale:

-Izuzetno je vredan. Unapred sve radi i primer je mojim studentima. Za mene je ovo izvanredna prilika da konačno ubedim svoje studente engleskog jezika da se nastava izvodi na engleskom jeziku. Kada je Ahmed tu ne možemo da koristimo srpski i svi su se prilagodili tome. Zbog toga mi je jako drago. Njegovo prisustvo ovde je kvalitativno uticalo, kako na nastavu, tako i na angažovanje ostalih studenata. Mislim da je fantastičan primer zbog toga što je u ovo teško vreme došao iz svoje države da studira na našem fakultetu i da u tome istraje u potpunosti –istakla je Savić.

Po završetku studija, Ahmed planira da volontira u svojoj bivšoj školi u Španiji, gde bi pomogao deci da bolje savladaju engleski jezik. Sa Fakulteta pedagoških nauka istakli su da, zahvaljujući ovom programu razmene, već u sledećem semestru očekuju dolazak dva profesora iz Bugarske sa čijim Univerzitetom nekoliko godina unazad uspešno sarađuju.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .