Naslovna // Društvo // Svečano uručeni indeksi brucošima na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

Svečano uručeni indeksi brucošima na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

Prisutnima su se obratili dekanica Fakulteta Violeta Jovanović, prodekan za nastavu Ilijana Čutura i student prodekan Snežana Aleksić. Prikazan im je i promotivni film, a upoznati su i sa dodatnim aktivnostima i načinom komunikacije sa predstavnicima studentske službe i parlamenta

Foto: TV Kopernikus

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini održana je svečana dodela indeksa studentima prve godine koji će od oktobra krenuti sa školovanjem na nekom od četiri ponuđena smera: za učitelja, vaspitača u predškolskim ustanovama, vaspitača u domovima i medicinsku sestru vaspitača.

Ove godine obeležavaju se dva značajna jubileja: 125 godina od osnivanja Muške učiteljske škole i 30 godina postojanja i uspešnog rada Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini. Iz uprave su izrazili zadovoljstvo zbog upisa nove generacije studenata, ali i zbog dugovečnosti pedagoškog obrazovanja u Jagodini.

-Upisati nešto zato što voliš da radiš i nemati nikakav drugi interes, kojim se vode mladi uglavnom u ovom vremenu, nešto je što govori o posebnoj vrednosti ovih mladih ljudi koji dolaze ovde. Ja sa dubokim naklonom i sa emocijama koje mi se možda i danas vide na licu pozdravljam svu decu koja biraju ovaj poziv. Osim ljubavi, da bi se radio ovaj posao, potrebno je i znanje. Da bi se uživalo u ovom poslu, potrebno je izuzetno ga dobro znati raditi. To se stiče u školi, u dobrim školama. Mislim da je ovo dobra škola i srećna sam što su ovi đaci odabrali baš nas –rekla je prof. dr Violeta Jovanović, dekanica Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Studenata ove godine ima iz svih krajeva naše zemlje, a ono što ih povezuje jeste ljubav prema ovom pozivu i radu sa decom.

-Dugo se bavim folklorom i igram već 13 godina. Posle odlaska mog koreografa u penziju, ja sam krenula da radim sa decom. To mi se jako dopalo i zato sam odlučila da dođem ovde –rekla je Jelena Milosavljević iz Knjaževca.

-Vidim kako današnje generacije „srljaju“ i želim da to promenim –rekao je Miloš Vučić iz Požarevca.

Prisutnima su se obratili i dobrošlicu poželeli prodekan za nastavu Ilijana Čutura i student prodekan Snežana Aleksić. Prikazan im je i promotivni film, a po završetku svečanog uručivanja indeksa budući studenti upoznati su i sa radom studentske službe i parlamenta, kao i sa dodatnim aktivnostima i načinom komunikacije sa predstavnicima ovih organizacija.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .