Naslovna // Društvo // U Pomoravskom okrugu 237 požara od oktobra 2023. do 9. januara

U Pomoravskom okrugu 237 požara od oktobra 2023. do 9. januara

Na građevinskim objektima ih je bilo 50, što je za sedam manje u odnosu na prethodnu grejnu sezonu. Povređenih i nastradalih nije bilo.

Foto: Tv Kopernikus

Od početka grejne sezone u oktobru 2023. pa sve do 9. januara ove godine, na teritoriji Pomoravskog okruga bilo je ukupno 295 intervencija za jagodinske vatrogasce. Od ukupno 237 požara, 50 je bilo na građevinskim objektima, a nastradalih i povređenih nije bilo. Tokom protekle grejne sezone, bilo je 57 požara na građevinskim objektima i osam povređenih lica.

-Najčešći uzrok ovih požara su uglavnom neispravne i preopterećene elektroinstalacije, čvrta i elektro grejna tela i dimovodni kanali. Apelujem na sve naše sugrađane da očiste svoje dimovodne kanale, kao i da provere svoju elektroinstalaciju. Što se peći na čvrsto gorivo tiče, kada se ona loži, trebalo bi to da se radi pažljivo, da ne bi ispao žar, kao i da ne prekrivaju električne instalacije –rekao je Goran Radosavljević, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Jagodini.

Iz Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Jagodini poručuju svim sugrađanima da ne ostavljaju svoju decu samu pored grejnih tela koja mogu da izazovu požar. Takođe, napominju i da, ukoliko do požara dođe, pokušaju sami da ga ugase. U suprotnom, treba da napuste objekat, zatvore vrata iza sebe, upozore ostale stanare i da što pre obaveste vatrogasnu službu pozivom na broj telefona 193.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .