Naslovna // Društvo // Ubijeni zbog 8.000 evra?

Ubijeni zbog 8.000 evra?

Uhapšen ubica dvojice mladića
Krstić je policiji priznao da je ubio Srđana Tomića (28) iz Lozovika kod Jagodine i Aleksandra Nedeljkovića (29), kome je dugovao novac. Nesrećni Tomić stradao je samo zbog toga što je Nedeljkovića odvezao u Kragujevac

Mesto u Ratkoviću gde je izgreo auto sa žrtvama

Mesto u Ratkoviću gde je izgreo auto sa žrtvama

Policija je uhapsila Aleksandra Krstića (33) iz Kragujevca, pripadnika Žandarmerije u kraljevačkom odredu, zbog osnovane sumnje da je ubio i zapalio Srđana Tomića (28) iz Lozovika kod Jagodine i Aleksandra Nedeljkovića (29) iz Jagodine. On ih je namamio da dođu u Kragujevac da bi pogledali “pasata” kojim bi sa Aleksandrom “prebio” dug od 8.000 evra (5.000 evra prema policijskom izveštaju), a onda ih, pod izgovorom da idu da vide auto na carini, uz pretnju pištoljem naterao da odu u selo Zakute kod Kraljeva. Krstić, koji je sedeo iza nesrećnih mladića, pucao im je više puta u potiljak. Potom njihova tela stavio u gepek Aleksandrovog “audija tt”, dovezao se do šumskog puta u ataru sela Ratković, polio auto benzinom i zapalio ga. Policija je uhapsila i Krstićevu nevenčanu suprugu i još jednog prijatelja, jer postoji osnovana sumnja da su mu pomogli prilikom bega sa lica mesta.

Nedeljkovićeva supruga Marija rekla nam je da je Aleksandar sa svojim najboljim drugom Tomićem, koji ga je vozio “audijem”, pošao za Kragujevac 15. jula oko 18 sati da bi video da li “pasatom” koji mu je on nudio može da se “prebije” dug. Ona tvrdi da su njih dvojica imali ugovor o dugu. Poslednji put ju je pozvao oko osam uveče i rekao da je kod Krstića, ali da najverovatnije neće ići da pogledaju auto pošto treći čovek, koji je navodno noću trebalo da otvori carinu gde su automobili, nije došao.

-Oko pola jedanaest uveče stigla mi je poruka sa Aleksandrovog telefona da će ipak ići da vide kola. Znači da ju je neko drugi poslao, jer je Aleksandar već bio mrtav u to vreme. Uporno sam ga zvala na mobilni, slala poruke, ali mi se Aleksandar nije javljao. Pošto sam se zabrinula što ga nema i što mi se ne javlja, pozvala sam Rajka, koji je naš porodični prijatelj-ispričala nam Marija plačući i dodala da se boji za svoju bezbednost, jer je svesna da ubica nije mogao sam da počini to delo.

Rajko Racić je odmah krenuo za Ktragujevac. Pošto je znao da je Aleksandar sa Srđanom, pokušao je da nađe Srđanov “audi ttrs”.
-To je “audio kabriolet” koji ne može da vam promakne. Tražio sam ga po gradu, po Šumaricama, ali ga nigde nije bilo. Zajednički prijatelj je onda pozvao Acka, za koga je sada izvesno da je ubica, i on je rekao da Aleksandar uopšte nije dolazio. Kada je prijatelj rekao da ga tražimo, Acko je rekao da odemo kod njega da on može da nam pomogne. Sigurno bi i nas ubio. Kada ga je Marija zvala on joj je rekao da Aleksandar laže i da uopšte nije dolazio u Kragujevac. Kada ga je ona pitala šta da radi, rekao joj je da je najbolje da pozove policiju-priča Racić, koji na Šarenoj pijaci ima štand do Aleksandrovog lokala Mobil šop “SIM”.

On dodaje da je sa Aleksandrom bio jako blizak i da je znao sve njegove tajne. Krstića je nekoliko puta video kad je dolazio kod Aleksandra. Kada je poslednji put dolazio, Rajko je čuo da je Krstić rekao Aleksandru da više ne zove i da ga ne maltretira, a da će on dug da mu vrati kada bude hteo.

Porodica Srđana Tomića iz Lozovika bila je u šoku zbog ove tragedije. Kod kuće smo zatekli baka Veru, koja je neutešno plakala.
-Srđan mi je doneo lekove. Posle je betonirao dvorište i zapalio roštilj. Jedi, baba, jedi. Ja moram da idem. Imam neke obaveze. Da sam znala da legnem ispred auta da mene pregazi samo da on ostane živ – rekla nam je baka Vera jecajući.

Sahrana oba mladića će se obaviti u subotu u Jagodini.

Potpuno ugljenisani
-Aleksandrov telefon je bio ugašen ubrzo posle ubistva, dok je Srđanov bio dan posle ubistva. Aleksandrove ostatke mogli smo da spakujemo u kesu. Ostao je samo zlatni lančić sa krstom, svežanj ključeva i sat, dok burme nije bilo. Srđan je još više izgoreo. Potpuno je bio ugljenisan – kaže Rajko.

Plamen od pola metra
Snežana Ristić, koja živi u delu ratkovića koji se zove Sarinac, a koji se nalazi na 500 metara od mesta zločina, videla je da nešto gori u šumi, ali je pretpostavila da je neko zapalio otpad ili slično.
-Suprug mi je jako bolesta, pa sam oko 22 sata izašla do kuhinje da mu donesem čašu vode. S prozora sam u susednoj šumi videla plamen od pola metra. Nije mi bilo ništa sumnjivo. Nikakav prasak, niti pucanbj nisam čula. Vratila sam se u sobu i više ništa nisam čula. Tek kada je sutradan došla policija saznala sam šta se dogodilo – navodi Snežana.

Tekst i foto Z. Gligorijević

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .