Naslovna // Društvo // Učenicima Škole “11. maj” u Jagodini uručeno 67 novogodišnjih paketića

Učenicima Škole “11. maj” u Jagodini uručeno 67 novogodišnjih paketića

Paketiće su obezbedili ZOO vrt grada Jagodine i “Akva promet”. Sastavni deo događaja bilo je i fotografisanje sa Deda Mrazom, kao i obilazak zoološkog vrta

Foto: TV Kopernikus

Zoološki vrt „Tigar“ i preduzeće „Akva promet“ organizovali su podelu novogodišnjih paketića za učenike Škole za decu oštećenog sluha i govora „11. maj“ u Jagodini protekle nedelje, 25. decembra, u ambijentu Zoološkog vrta.

Ovim gestom, odlučili su da im, u ambijentu ovog, tokom godine izuzetno posećenog turističkog objekta, ulepšaju predstojeće praznike.

-Naša generalna ideja bila je da malo pokrenemo to da privatne kompanije intenzivnije razmišljaju po tom pitanju. Mi kao javno preduzeće smo donekle u mogućnosti, ali mislim da bi privatnici trebalo malo više da se uključe i da pomognu deci u ovim prilikama, na lokalu. Učenici škole su prezadovoljni, kao i njihovi roditelji –rekla je Ivana Ristić Ilić, direktorka ZOO vrta „Tigar“ u Jagodini.

Paketiće je dobilo 67 mališana. Iz škole su istakli da im je jako drago što su se i druga gradska, javna i privatna preduzeća, i ove godine setila njihovih učenika.

-Ovo je najlepše doba za svu decu, darivanje. Mi smo se odazvali pozivu ZOO vrta da dođu i provedu jedan dan ovde i da naši učenici dobiju svoj prvi paketić. Mi smo često ovde gosti sa učenicima osnovne i srednje škole i ovim putem im se zahvaljujemo što su nas pozvali da dođemo da provedemo jedan divan dan –rekla je Dragana Popović, psiholog u Školi sa decom oštećenog sluha i govora „11. maj“ u Jagodini.

Svaki učenik imao je priliku i da se fotografiše sa Deda Mrazom, kao i da uživa u lepotama jagodinskog Zoološkog vrta. Kako je ceo događaj protekao u odličnom raspoloženju, sasvim je sigurno da će ovaj dan svima ostati u najlepšem sećanju.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .