Naslovna // Društvo // UDK “Humanisti velikog srca” dodelilo priznanja davaocima krvi u Jagodini

UDK “Humanisti velikog srca” dodelilo priznanja davaocima krvi u Jagodini

Pored plaketa za više od 100 davanja, uručene i zahvalnice za prvo davanje, pet i deset doniranja krvi. “Mladi treba više da se uključe” rekao je Saša Likić, predsednik Udruženja

Davaocima ovo priznanje mnogo znači

Udruženje davalaca krvi “Humanisti velikog srca” dodelilo je proteklog četvrtka plakete dobrovoljnim davaocima krvi koji su krv donirali više od 100 puta.

UDK “Humanisti velikog srca” uspešno postoji i radi već pet godina. Prikupe preko 500 jedinica krvi godišnje, a sarađuju sa brojnim Udruženjima: kako iz Srbije, tako i iz Republike Srpske i Crne Gore. Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, rukovodtsvo je odlučilo da plaketama i zahvalnicama nagradi one koji su dragocenu tečnost donirali više od 100 puta:

-Pokazali smo kako umemo da cenimo svakog davaoca, onog ko je dao prvi put, ali i onog ko je dao sto i više puta. Nećemo zaboraviti nikog, setićemo se svakog davaoca koji je pružio ruku. Cilj Udruženja je da budemo u što većem broju, da namensko davanje ode u istoriju i da pokažemo mladim ljudima zašto pružamo ruku. Jako je bitno da se mladi ljudi uključe, jer je prosečna godina davalaca 55, što je poražavajuće –rekao je Saša Likić, predsednik ovog udruženja.

Dodeljene su i zahvalnice za prvo, peto i deseto davanje

Plakete za više od 100 davanja dobilo je petorica njih: Aleksandar MilovanovićJovan JovanovićDragan AntićRadivoje Milojević i Dragan Rašić. Oni nisu krili zadovoljstvo zbog priznanja koja su im uručena, kao zahvalnost što su pomagali drugima kada je to bilo potrebno:

-Vrlo je lep osećaj kada možeš nekome da pomogneš u životu. Nema ničeg lepšeg od toga. Ova nagrada mi mnogo znači, nikada nisam primio ovako lepu nagradu. Nastaviću i dalje da dajem krv, mogu još dve godine –rekao je Jovan Jovanović, koji je krv donirao 117 puta.

-Dobio sam priznanje za 50, 75 i ovo za 100 puta. Mnogo mi znači i davaću krv i dalje koliko  mogu –rekao je Radivoje Milojević, koji je plaketu primio za 120 davanja.

Tokom večeri, pored plaketa za sto i više doniranja, uručene su i zahvalnice onima koji su krv dali prvi put, ali i pet i deset puta. Za prvo davanje, zahvalnicu je dobio Nemanja Ralević, za peto davanje Ivan Kitanović, dok je Aleksandar Kovač dobio nagradu za deseto davanje.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .