Naslovna // Društvo // Završeno 17. takmičenje u klizanju u Jagodini

Završeno 17. takmičenje u klizanju u Jagodini

Tokom prve večeri, učesnici su se takmičili u pojedinačnoj, a tokom druge u ekipnoj konkurenciji, kada su se najbolje pokazale Osnovna škola „Boško Đuričić“ i Elektrotehničko-građevinska škola „Nikola Tesla“. Najbolji su dobili i vredne nagrade, koje je obezbedila Skupština grada Jagodine, koja je zajedno sa Jagodinskim sportskim savezom organizovala ovo takmičenje

Foto: TV Kopernikus

Odlična organizacija, sportski duh spretnih, mladih i talentovanih klizača, ali i dobra zabava i druženje na ledu obeležili su 17. po redu takmičenje u klizanju koje je na Gradskom klizalištu u Jagodini održano proteklog utorka i srede.

Takmičenje je tokom prve večeri održano u pojedinačnoj, a druge u ekipnoj konkurenciji. Kada je pojedinačna konkurencija u pitanju, prvo mesto u kategoriji dečaka i devojčica koji pohađaju prvi i drugi razred, osvojili su Mihajlo Ivanović, učenik Osnovne škole „Milan Mijalković“ i Anđela Anđelković, učenica Osnovne škole „17. oktobar“. U kategoriji dečaka i devojčica koji su treći i četvrti razred, prva mesta pripala su Viktoru Beriću, učeniku Osnovne škole „Goran Ostojić“ i Hani Tarnoci, učenici Osnovne škole „Boško Đuričić“. Među petacima i šestacima, najbolji su bili Matija Pavićević, učenik Osnovne škole „17. oktobar“ i Klara Janić, učenica Osnovne škole „Goran Ostojić“. Kada su u pitanju sedmaci i osmaci, šampionske pozicije pripale su učenicima Osnovne škole „Boško Đuričić“: Luki Njegiću i Mariji Majstorović. U kategoriji učenika srednjih škola, najbolji su bili učenici Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“: Andrija Tanasković i Emilija Zlatković. U ekipnoj konkurenciji, najbolje su se pokazale Osnovna škola „Boško Đuričić“ i Elektrotehničko-građevinska škola „Nikola Tesla“.

Foto: TV Kopernikus

-Zadovoljstvo je učestvovati, a još veće pobediti. Naša škola već godinama unazad pobeđuje i ništa nije slučajno zato što se puno radi na tome. Mnogo je lepo to što su mnoge škole tu sa nama učestvovale i pokazale da su i one radile. Imali smo jaku konkurenciju. Ovo za decu mnogo više znači jer se radi o velikom druženju, stiču naviku da se bave sportom, okupljaju i zabavljaju na najbolji mogući način. Svaki rad donese i dobre rezultate. Mi smo pobedili, a čestitamo i ostalim ekipama –rekla je Bojana Antonijević, nastavnica u Osnovnoj školi „Boško Đuričić“.

-Na takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji imali smo zapažene rezultate. U ekipnoj smo osvojili prvo mesto. Odlični su bili takmičari i veoma smo zadovoljni. Ovo je pre svega jako lepo za njih i ujedno će im biti i lepa uspomena. Zbog vremenskih uslova, bilo je teško napraviti ovaj led, ali lokalna samouprava je uložila veliki napor i uspela da i ove godine sprovede takmičenje u klizanju –rekao je Miloš Pavlović, profesor u Elektrotehničko-građevinskoj školi „Nikola Tesla“ u Jagodini.

Foto: TV Kopernikus

Gradsko klizalište u Jagodini uspešno radi već 19 godina i do sada je veliki broj dece i mladih upravo na ovom mestu stekao klizačke veštine. Takmičenje predstavlja krunu sezone klizanja u ovom gradu, a organizatori su i ove godine bili zadovoljni odzivom dece.

-Jako je veliko interesovanje izazvalo klizalište u našem gradu od kada smo ga postavili. Svake godine je sve više dece koja klizaju, a ima i sve više dece na ovom takmičenju kada zatvaramo sezonu klizanju –rekao je Branislav Milojević, rukovodilac Hale sportova JASSA u Jagodini.

Po završetku, najbolji učesnici dobili su i vredne nagrade, koje je obezbedila Skupština grada Jagodine, a koja je zajedno sa Jagodinskim sportskim savezom organizovala ovo takmičenje.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .