Naslovna // Ekonomija // Jagodinskim poslodavcima predstavljeni konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje

Jagodinskim poslodavcima predstavljeni konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje

Prisustvovalo je dvadesetak predstavnika firmi iz Jagodine, koji su bili vrlo zadovoljni prezentacijom i informacijama koje su dobili

Foto: TV Kopernikus

Forum poslodavaca, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale u Jagodini, održan je proteklog četvrtka u prostorijama ove institucije.

Tom prilikom, predstavnici dvadesetak kompanija iz Jagodine bliže su upoznati sa 12 novih, raspisanih konkursa putem kojih će poslodavcima i nezaposlenim licima biti pružena direktna finansijska podrška.

-Različiti su uslovi i kategorije teže zapošljivih lica koja se finansiraju, tako da je ovo bila dobra prilika da se u nekom kraćem vremenskom periodu dobiju sažete informacije o tome šta svaki program podrazumeva i šta svaki poslodavac može da dobije kao finansijski podsticaj. Oni su veoma zadovoljni svim ovim informacijama koje su tokom ovog sastanka dobili –rekla je Svetlana Mitrović, v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale u Jagodini.

Zoran Simić, komercijalista u firmi „Akva promet“ u Jagodini, istakao je da je ovaj sastanak bio veoma koristan i značajan za sve prisutne poslodavce.

-Lepi su ovi podsticaji za osobe sa invaliditetom. Prvi put predlažemo radikalna novčana sredstva da se ta lica osposobe za određena radna mesta. Nadam se da će ljudi da ih primene. Ja već vidim primenu toga u našoj firmi –rekao je Simić.

Iz Filijale u Jagodini istakli su da posle ovog sastanka očekuju od poslodavaca da podnesu zahteve, u skladu sa svojim potrebama za zapošljavanjem. Dodali su i da je ceo taj proces pojednostavljen, te da svu potrebnu dokumentaciju Nacionalna služba za zapošljavanje pribavlja iz službenih evidencija drugih organa, a sve dodatne informacije mogu se naći i na njihovom zvaničnom veb sajtu.

Podsećanja radi, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 12 novih konkursa koji su namenjeni različitim kategorijama nezaposlenih osoba. Pomoću njih, u Pomoravskom okrugu moći će da se zaposli ukupno 639 lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, od kojih je 81 osoba sa nekom vrstom invaliditeta.

D.M.


tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .