Naslovna // Ekonomija // “Mladi poljoprivrednici Srbije”: Zadovoljni rezultatima u 2021. uprkos koroni

“Mladi poljoprivrednici Srbije”: Zadovoljni rezultatima u 2021. uprkos koroni

„Cilj nam je da u narednoj godini proširimo broj članova, ali i da otvorimo još kancelarija širom naše zemlje“ rekao je Mladen Minić, predsednik Upravnog odbora Udruženja „Mladi poljoprivrednici Srbije“

Foto: TV Kopernikus

Udruženje „Mladi poljoprivrednici Srbije“ održalo je protekle nedelje, 12. decembra, godišnju skupštinu.

Tom prilikom, podnet je izveštaj prisutnim članovima o radu u proteklih godinu dana. Iz Udruženja su istakli da je godina za njima, zbog pandemije korona virusa bila teška, ali da su generalno zadovoljni postignutim rezultatima.

-Veliki je broj zahteva upućenih Ministarstvu poljoprivrede. Zatim, tu je i par projekata koje je Udruženje realizovalo. Bili smo na dosta skupova, bili smo vidljivi i omogućili smo poljoprivrednicima odgovore na mnogobrojna pitanja –rekao je Mladen Minić, predsednik Upravnog odbora „Mladih poljoprivrednika Srbije“.

Oni su istakli da im je u planu proširenje broj članova u 2022. godini, ali i da otvore još nekoliko kancelarija širom naše zemlje, pošto se za sada jedina nalazi u Jagodini.

-Za to nam je potrebna stručna pomoć naših saradnika i ljudi koji jednostavno treba da shvate značaj Udruženja i da oni osete važnost pružanja pomoći većem broju poljoprivrednika u raznoraznim sferama –istakao je Minić.

Tokom sednice, govorili su stručni saradnici Udruženja, predstavnici firmi sa kojima ono sarađuje, kao i nekoliko poljoprivrednika, koji su prisutnima predstavili primere dobre prakse.

Udruženje „Mladi poljoprivrednici Srbije“ osnovano je u aprilu 2019. godine. Trenutno broji više od 600 članova iz cele Srbije, a više od polovine njih bavi se stočarstvom i ratarstvom. Cilj ovog Udruženja je taj da pomogne članovima u realizaciji uspešne proizvodnje, ali i da ih edukuje i da im pomogne tamo gde je potrebno.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .