Naslovna // Ekonomija // NSZ u Jagodini: Nove kompetencije za devetoro zaposlenih

NSZ u Jagodini: Nove kompetencije za devetoro zaposlenih

U filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini, na kraju prošle godine, organizovana je svečana dodela sertifikata za lica koja su uspešno završila onlajn obuku za vođenje poslovnih knjiga

Foto: TV Kopernikus

Onlajn obuku za vođenje poslovnih knjiga realizovala je filijala Nacionalne službe za zapošljavanje filijala u Jagodini u saradnji sa Narodnim univerzitetom iz Niša, a obuhvatila je nezaposlene sa područja Pomoravskog okruga.

-Obuku je prošlo devetoro nezaposlenih i to po tri lica iz Jagodine i Ćuprije, dva iz Paraćina i jedno nezaposleno lice iz Despotovca. Oblasti koje su obuhvaćene ovom obukom bile su: računovodstvo u teoriji i praksi, finansijski izveštaji, sistem dvojnog knjigovodstva, dugoročna rezervisanja i obaveze, knjigovodstveno obuhvatanje rashoda, prihoda i utvrđivanje finansijskog rezultata. Povratna informacija koju smo ni dobili od izvođača obuke je da su lica bila veoma motivisana, posvećena učenju i sticanju novih znanja i veština koje će im pomoći da lakše dođu do posla zahvaljujući još jednoj kvalifikaciji,  istakla je Svetlana Mitrović, v.d. direktora NSZ u Jagodini.

Specifičnost ove obuke ogleda se u tome da je ona prvi put organizovana onlajn u jagodinskoj filijali, a polaznici kažu da su jako zadovoljni interakcijom koju su ostvarlili sa predavačima.

Obuka je organizovana u okviru projekta i globalnog programa „Migracije za razvoj“ Nemačke organizacije za tehničku saradnju GIZ, a prvenstvo su imala lica sa srednjim stručnim obrazovanjem, ekonomske struke.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .