Naslovna // Intervju // Igor Gajić, direktor glavne Filijale “Dunav osiguranja” u Jagodini: Zadovoljni smo radom i u godini pandemije

Igor Gajić, direktor glavne Filijale “Dunav osiguranja” u Jagodini: Zadovoljni smo radom i u godini pandemije

“Sama kompanija je u ovoj godini poslovala izuzetno povoljno, a planovi su izvršeni na otprilike 100 posto“ rekao je između ostalog Igor Gajić, direktor glavne Filijale ove firme u Jagodini

Foto: TV Kopernikus

Kompanija “Dunav osiguranje” jedna je od najeminentnijih osiguravajućih kuća na našim prostorima koja decenijama unazad beleži velike uspehe u poslovanju. Pandemija korona virusa uticala je na sve sfere života i rada, a nije zaobišla ni ovu prestižnu kompaniju. Direktor glavne Filijale u Jagodini Igor Gajić istakao je da se to najviše odrazilo na putna osiguranja, ali da su generalno gledano zadovoljni poslovanjem u ovoj godini:

-I pored tih nekih gubitaka, “Dunav osiguranje” radi sa 94 vrste osiguranja, tako da smo uspeli da, u ovoj godini koja je izuzetno specifična, nadomestimo neke gubitke kod tih vrsta osiguranja dobicima kod nekih drugih osiguranja. Sama kompanija je poslovala izuzetno povoljno i dobro u ovoj godini sa nekim rastom od šest posto u odnosu na prethodnu godinu, a planovi u ovoj godini su izvršeni na otprilike 100 posto. Stav menadžmenta kompanije, a i lično moj što se tiče glavne Filijale, je da smo i pored ovih problema koje smo imali u ovoj godini, izuzetno zadovoljni poslovanjem –rekao je Gajić.

Kompanija “Dunav osiguranje” stalno uvodi inovacije kada je ponuda osiguravajućih programa u pitanju, a već nekoliko godina na tržištu se najbolje ističe program koji se tiče osiguranja domaćinstva, popularan pod nazivom “Čuvar kuće”:

-Osiguranik može sam da bira šta osigurava sa kojim sumama i od kojih rizika. Normalno je da naši osiguravači, odnosno naši zaposleni u kompaniji, sve do detalja obrazlažu osiguraniku kako bi bio upoznat sa opasnostima i rizicima. To je jedan proizvod koji je i posle nekoliko godina nije izgubio na važnosti i mi ga i dalje smatramo novim proizvodom koji iz godine u godinu beleži rast –rekao je direktor glavne Filijale “Dunav osiguranja” u Jagodini.

Gajić je takođe dodao i da građani nisu dovoljno informisani o svim vrstama osiguranja koje ova kompanija nudi, a pandemija korona virusa ih je usporila u nameri da se to stanje promeni:

-Oni imaju najviše kontakte sa obaveznim osiguranjem autoodgovornosti prilikom registracije vozila. Što se tiče ostalih vrsta osiguranja, tu generalno gledano svest kod građanstva je vrlo niska. Koristimo i ovu priliku preko medija da koliko toliko upoznamo građane sa tim da je potrebno osigurati imovinu, prebaciti neki rizik na nekog ko ima kapital i ko može da ga podnese kada su u pitanju vredne stvari, a ne snositi ga sam–napomenuo je Gajić.

Igor Gajić, direktor glavne Filijale kompanije “Dunav osiguranje” u Jagodini

Kompanija “Dunav osiguranje” već godinama unazad pomaže i brojne kulturno umetničke manifestacije u Pomoravskom okrugu kao što su pozorišni festival “Dani komedije” u Jagodini, manifestacija “Dani duhovnog preobraženja” u Despotovcu i sabor “Prođoh Levač, prođoh Šumadiju” u Rekovcu:

-Mi smo početkom 2020. godine predvideli finansijska sredstva za najznačajnije kulturno-umetničke priredbe u Pomoravskom okrugu. Nažalost, mnoge se nisu održale ili su bile održane, ali u obimu u kom nije bilo moguće prisustvo ljudi. Ove godine smo i mi i organizatori bili uskraćeni: oni zbog samih manifestacija, a mi zbog toga što smo bili voljni i željni da doniramo novac za kulturu. U ovoj godini smo sproveli samo nekoliko tih stvari koje su vezane za doniranje sredstava za kulturno-umetnički program. Za sportske organizacije smo isto donirali sredstva –istakao je on.

Godinama unazad, “Dunav osiguranje” obezbeđuje novogodišnje paketiće za učenike Škole za decu oštećenog sluha i govora “11. maj” u Jagodini. Na obostrano zadovoljstvo, tako je bilo i ove godine:

-To je neka tradicija koja je već duži vremenski period prisutna u našoj Filijali, tako da smo se i ove godine za to odlučili –rekao je direktor.

Iz “Dunav osiguranja” poručili su građanima da se, u ovoj teškoj godini za čovečanostvo, čuvaju i brinu o sebi i bližnjima. Istakli su da će i u narednoj godini biti na usluzi građanima, a sve u cilju sigurnijeg i srećnijeg života.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .