Naslovna // Kultura // 11. “Gulini dani”: Još dve nagrade za jagodinsku “Crnu damu”

11. “Gulini dani”: Još dve nagrade za jagodinsku “Crnu damu”

Bojan Miloradović osvojio je priznanje za najbolju mušku epizodnu ulogu, a Jelena Jovanović proglašena je glumicom večeri. „Teatar 91“ iz Aleksinca osvojio tri nagrade

Foto: TV Kopernikus

Predstava Gradskog pozorišta Jagodine „Crna dama“, na nedavno završenim 11. po redu „Gulinim danima“ u Petrovcu na Mlavi, osvojila je još dve nagrade. Naime, Bojan Miloradović je osvojio priznanje za najbolju mušku epizodnu ulogu, dok je Jelena Jovanović dobila nagradu za glumicu večeri.

Čak tri nagrade sa ovogodišnjih „Gulinih dana“ otišle su aleksinački „Teatar 91“. Priznanja za najbolju mušku i žensku glavnu ulogu dobili su Bojan Cvetković i Ninuška Stevanović, dok je za najbolju žensku epizodnu ulogu nagradu osvojila Zorica Stevanović.

Posle svake večeri, dodeljivale su se i nagrade najistaknutijim glumcima u predstavi. Pored Jelene Jovanović, ovom nagradom ovenčani su još i Milica Ilić iz Petrovca na Mlavi, Valentino Oljača iz Kostolca, Bojan Cvetković iz Aleksinca i Nikola Đuričić iz Loznice.

O dodeli nagrada odlučivao je tročlani žiri koji su činili: Vladan Živković, Aleksandar Saša Volić i Nikola Ugrinović. Poslednje večeri festivala, u čast nagrađenih, odigrana je predstava „Ajnštajnova izdaja“ Teatra „Vuk“ iz Beograda.

Tokom ovogodišnje manifestacije, koja je trajala od 21. do 26. juna, predstavilo se pet amaterskih pozorišta sa svojim predstavama, a to su: pozorište „Dragoljub Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlavi sa predstavom „Ne očajavajte nikad“, pozorište „Castellum“ iz Kostolca sa predstavom „Karolina Nojber“, Gradsko pozorište „Teatar 91“ iz Aleksinca sa predstavom „Zvezdana prašina“ i pozorište KUD „Karadžić“ iz Loznice sa predstavom „I tako te stvari“ i Gradsko pozorište Jagodina sa predstavom „Crna dama“.

Inače, ovo nije prvi put da je predstava “Crna dama” nagrađena. Jelena Jovanović je za ulogu Katarine već dobila dve nagrade: za najbolju glumicu večeri i najbolju glumicu na 13. po redu festivalu “Živka Matić” u Požarevcu. Na istom festivalu, glumac Petar Mitić je za ulogu Luja proglašen glumcem večeri. Pored Miloradovića, Jovanovićeve i Mitića, u predstavi igra i Nenad Petrović. Predstava je pisana po tekstu Kristijana Aristida Šerpantjea, a izvedena je u režiji Tome Trifunovića.

Festival se održava od 2010. godine, u znak sećanja na glumca i jednog od najpoznatijih Petrovčanina, Dragoljuba Milosavljevića Gulu. Organizator je Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi, a opština je generalni pokrovitelj.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .