Naslovna // Kultura // Audicija za školu glume “Velikog teatra” 23. novembra u Jagodini

Audicija za školu glume “Velikog teatra” 23. novembra u Jagodini

Edukacija traje šest meseci, posle čega polaznici dobijaju sertifikat o stečenom znanju. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 064/466-18-79

Svake godine je veliko interesovanje za školu glume “Velikog teatra”

Pozorište „Veliki teatar“ iz Jagodine održaće audiciju za njihovu školu glume 23. novembra u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini. Početak audicije zakazan je za 12 sati.

„Veliki teatar“ dramsku edukaciju sprovodi već 12 godina i do sada je imala veliki broj polaznika, a iz organizacije su izrazili nadu da će tako biti i ove godine:

-I ove godine formiraćemo jednu ili dve grupe od 15 mališana koji će pohađati šestomesečnu dramsku edukaciju. Svakog meseca će imati javne časove, a na kraju će učestvovati i u diplomskoj predstavi. Radiće i na premijeri svoje predstave koja će biti u zvaničnom repertoaru pozorišta. Po završetku edukacije dobiće i sertifikat o stečenom znanju. Ona se sprovodi kroz niz dramskih igara za oslobađanje u prostoru i dikciju, tako da pozivamo ne samo decu koja vole pozorište, nego i onu koja vole scenu da izgrade svoj scenski izraz. U ovoj školi glume sa njima će raditi profesionalci, a program se sprovodi po projektu Dejana Gocića, dramskog umetnika iz Niša –rekao je glumac i reditelj Bojan Miloradović.

Za audiciju je potrebno pripremiti recitaciju ili dramski monolog u trajanju do četiri minuta. Za sve dodatne informacije, zainteresovani mogu pozvati na broj telefona: 064/466-18-79.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .