Naslovna // Kultura // Bojan Miloradovi obeležio 18 godina bavljenja glumom i režijom

Bojan Miloradovi obeležio 18 godina bavljenja glumom i režijom

Glumci su čitali poeziju, plesači su izveli nekoliko plesova, a publika je imala prilike da čuje i par kompozicija na saksofonu i fruli

Foto: D.M.

Jagodinski glumac i reditelj Bojan Miloradović obeležio je prošlog utorka dva jubileja: 18 godina bavljenja glumom i režijom, kao i svoj 30. rođendan, na sceni Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini. Događaj je nosio naziv „Pesmo moja“.

Tom prilikom, publici, koju su činili učenici Osnovne škole „Milan Mijalković“, čitana je poezija koju oni obrađuju od petog do osmog razreda, a to su radile Kristina Bigić Makić, Nina Nikolić i Sara Pavlović. Sastavni deo programa bio je i nastup plesača Katarine Stojanović i Ivana Ilića koji su izveli nekoliko plesova, a publici se predstavio i Stefan Dugalić, koji je izveo par kompozicija na saksofonu i fruli.

-Ja sam počeo još u petom razredu kao glumac u pozorištu kod Čedomira Stanojevića koji je, nažalost, nedavno preminuo. Tu sam igrao u svojim prvim dečjim predstavama. Već u osmom razredu igrao sam u svojoj školi „Milan Mijalković“. Tada sam se i zaljubio u režiju, kada sam povodom Dana škole režirao „Gospođu Ministarku“ Branislava Nušića. Već sledeće godine, krenuo sam u srednju školu. Zajedno sa tim glumcima i uz pomoć njihovih roditelja, registrovali smo tada prvo omladinsko pozorište u Jagodini, „Veliki teatar“ –rekao je Miloradović.

Bojan je i osnivač Međunarodnog festivala dečijih i omladinskih predstava, „DOPS“, na koji je, kako kaže, izuzetno ponosan i koji će ove jeseni biti održan po 13. put.

-To je zaista jedan moj životni projekat koji svake godine uspešno živi i koji je svaki put sve inovativniji i bolji. Do sada smo uradili preko 30 predstava, kako na dečjoj, tako i na omladinskoj sceni u našem gradu –rekao je on.

Miloradović planira da i dalje vredno radi na polju kulture. Pozorište kojim rukovodi, „Veliki teatar“, imaće gostovanja u Zrenjaninu i Severnoj Makedoniji tokom leta, kada će početi i sa pripremom nove predstave, koja će premijerno biti izvedena u septembru.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .