Naslovna // Kultura // Članovi Književnog kluba “Dušan Matić” iz Ćuprije gostovali u Književnom klubu “Đura Jakšić”

Članovi Književnog kluba “Dušan Matić” iz Ćuprije gostovali u Književnom klubu “Đura Jakšić”

Tokom večeri, članovi ove ustanove kulture publici su se predstavili svojim stihovima, a tom prilikom najavljeno je i objavljivanje novog pesničkog zbornika za kraj godine

Foto: TV Kopernikus

Članovi Književnog kluba “Dušan Matić” iz Ćuprije gostovali su proteklog četvrtka u Književnom klubu “Đura Jakšić” u Jagodini.

Književni klub „Dušan Matić“ iz Ćuprije najpre je osnovan kao Književno zavičajni klub. Sada nosi ime poznatog pesnika nadrealiste iz ovog kraja naše zemlje i trenutno broji oko 60 članova. Njih ima kako iz Ćuprije, tako i iz ostalih gradova i mesta u Srbiji. Jedna od njihovih glavnih aktivnosti je održavanje pesničke manifestacije „Poetska pozornica Plus“:

-Svake godine raspisujemo književni konkurs. Tokom godine imamo četiri poetske pozornice i tada dolaze pesnici sa svih strana, čak i iz drugih zemalja poput Republike Srpske, Makedonije i Bugarske. Dodeljuje se i nagrada za najlepšu pesmu meseca, onda sve te nagrađene pesnike pozivamo da sa istom pesmom učestvuju u maju sledeće godine na takmičenju za pesmu godine. Naravno, svake godine pravimo i zbornik Književnog kluba “Dušan Matić”. Saradnja sa Književnim klubom “Đura Jakšić” je odlična, kao i sa klubom “Mirko Banjević” iz Paraćina. Voleli bi da poboljšamo saradnju sa srodnim ustanovama iz Despotovca, Svilajnca i Rekovca –rekao je Borisav Blagojević, predsednik Književnog kluba “Dušan Matić” iz Ćuprije.

Tokom večeri u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini, prisutni članovi kluba „Dušan Matić“ publici su se predstavili čitanjem svojih stihova. Pored Blagojevića, čitali su i: Zvezdana MilosavljevićGordana MarkovićNenad NakićZdravko SretenovićAleksandra Sokolović i Boris Stojanov. Takođe, iz rukovodstva kluba su istakli da do kraja godine planiraju da objave i novi pesnički zbornik.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .