Naslovna // Kultura // Dramska sekcija Škole “11. maj” u Leskovcu osvojila prvu nagradu

Dramska sekcija Škole “11. maj” u Leskovcu osvojila prvu nagradu

Oni su izveli izmenjenu verziju svoje predstave „Drugačije budni“ i pobedili u konkurenciji od 15 dramskih i plesnih grupa iz cele Srbije

Foto: Škola za decu oštećenog sluha i govora “11. maj” u Jagodini (Facebook)

Dramska sekcija Škole za decu oštećenog sluha i govora „11. maj“ iz Jagodine osvojila je nedavno prvo mesto na 10. Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu.

Oni su izveli izmenjenu, skraćenu verziju svoje predstave „Drugačije budni“ i pobedili su u konkurenciji od 15 dramskih i plesnih grupa iz cele Srbije.

Žiri su činili: Tanja Krčamik i Filip Radivojević, glumci Narodnog pozorišta u Leskovcu, kao i Darko Zloporubović, urednik dramskog programa. Oni su pobedničku minijaturu opisali kao „nešto što je životno, istinito i iskreno“, dok su za učenike rekli da su „prepuni šarma i iskrenog lica“. Iz škole su istakli da im ovo priznanje mnogo znači.

-Sa ponosom mogu da kažem da smo i prošle godine na istom festivalu osvojili takođe prvo mesto. Iako smo predstavu revidirali zbog minutaže koja je bila predviđena, poruka je ostala ista, a to je da smo svi jednaki, da nema različitosti, da treba da sledimo naše ciljeve, snove, da treba da prevaziđemo sve prepreke i da uživamo u onome što život pruža. Ne moramo da osvojimo prvo mesto, ali važno je da učestvujemo svi. U predstavi koristimo ultraljubičasta svetla, koristimo senke, a kroz celu predstavu učenike prati muzika. Oni to svojim pokretima i izrazima lica, gestikulacijom i mimikom prikazuju na sceni –rekla je Tatjana Radosavljević, defektolog i članica dramske sekcije Škole za decu oštećenog sluha i govora „11. maj“ u Jagodini.

Publika je već imala priliku da se upozna sa talentom učenika kroz njihove predstave „Upoznaj da bi me razumeo“, „Sami“, i „Lift“, a neke od njih su već osvajale nagrade na raznim manifestacijama. Učenici škole koji igraju u predstavi „Drugačije budni“ sa Festivala u Leskovcu nose veoma pozitivne utiske.

-Volim da glumim i sviđa mi se to što radim. Volela bih sa ovim da nastavim. Bilo mi je odlično na festivalu. Predivno sam se osećala tamo i bilo mi je baš drago -rekla je Ivana Živanović, učenica škole.

-Super je bilo, oduševljena sam kako smo lepo izveli predstavu. Publiku smo malo rasplakali i rastužili. Rad sa drugarima i nastavnicima je super. Najbolji su svi -rekla je Anka Petrović, takođe učenica škole.

Predstave dramske sekcije škole „11. maj“ u Jagodini nastaju u saradnji sa Centrom za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju iz Zrenjanina. Iz škole napominju da će već od drugog polugodišta krenuti sa radom na novoj predstavi, kao i to da se nadaju da će i nju imati priliku da predstave publici širom naše zemlje.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .