Naslovna // Kultura // Dva KUD-a nastupila na Letnjoj sceni DZK “Kablovi” u Jagodini

Dva KUD-a nastupila na Letnjoj sceni DZK “Kablovi” u Jagodini

Nastupila su kulturno umetnička društva: “Dukat” iz Kragujevca i “Crkvina” iz Rakinca. Organizator zadovoljan zbog posete svih generacija, a naročito zbog velikog broja mladih

Publika uživala u raznolikim nastupima

Na Letnjoj sceni Društva za kulturu „Kablovi“ u Jagodini, pre desetak dana, nastupila su dva kulturno-umetnička društva: „Dukat“ iz Kragujevca i „Crkvina“ iz Rakinca.

Društvo za kulturu „Kablovi“ svakog leta besplatno za sve ljubitelje tradicionalnih srpskih igara priređuje interesantan program, a tako je bilo i pre desetak dana na ovoj sceni. Oliver Jovanovski, predsednik DZK „Kablovi“, istakao je da je zadovoljan što ima sve više mladih u publici, ali i među učesnicima, jer to pokazuje da se njihov cilj očuvanja srpske kulturne baštine i tradicije ostvaruje:

-Dosta mladih ljudi koji dođu imaju želju da vide i upoznaju našu tradiciju i kulturu. Lepo je što se to dešava. Posle dugog niza godina, folklor dobija svoje mesto kod publike. Nadam se da na ovaj način opravdavamo svoje postojanje. Ovom prilikom ih pozivam da se učlane u naše sekcije. Tu mogu da nauče da igraju, da upoznaju tradiciju, kulturu, nošnju i sve ono što ne treba da zaborave –istakao je Jovanovski.

Kulturno-umetničko društvo „Dukat“ iz Kragujevca prvi put gostuje u Jagodini, pa su zato bili posebno motivisani za nastup:

-Velika nam je čast što gostujemo ovde. Gledali smo da uklopimo igre iz svih delova naše zemlje. Imamo igre iz Vojvodine, Metohije, Šumadije, Vranja, Leskovca, Bosilegradskog Gradišta… Nadam se da će ovaj program biti zanimljiv publici –rekla je Jovana Đurinac, član KUD-a „Dukat“.

Publika je uživala u nastupima pomenutih Društava, a interesovanje javnosti za program na Letnjoj sceni je kao i svake godine bilo veliko.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .