Naslovna // Kultura // Festival amaterske pozorišne režije u Leskovcu: Još dve nagrade za jagodinsku predstavu “Crna dama”

Festival amaterske pozorišne režije u Leskovcu: Još dve nagrade za jagodinsku predstavu “Crna dama”

Reditelju predstave Tomi Trifunoviću pripalo je priznanje za najbolju režiju, a Jeleni Jovanović nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu

Toma Trifunović i Jelena Jovanović: Foto TV Kopernikus

Predstava „Crna dama“ Gradskog pozorišta Jagodina osvojila je dve nagrade na devetom po redu Festivalu amaterske pozorišne režije “FAPOR” koji je završen protekle srede, 10. novembra u Leskovcu.

Žiri koji su činili reditelj Miroslav Benka, glumica Miljana Gavrilović  i glumac Predrag Pepi Smiljković odlučio je da ovogodišnja prva nagrada za režiju „Dragan Dimitrijević“ pripadne Tomi Trifunoviću. Iako mu nagrade nisu strane, svakako mu prijaju.

-Svako priznanje znači dosta. Znači da taj posao nisi uzaludno radio, da je to naišlo na dopadanje još nekih ljudi i znači da si to dobro uradio. Ipak, nagrade ne treba da služe da spavaš na slavi, na tome kako si dobio nagradu i kako si dobar. Svaku nagradu treba u budućnosti ponovo opravdavati i utvrđivati –rekao je Trifunović.

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu, u njenom slučaju ulogu Katarine, ove godine pripala je Jeleni Jovanović.

-S jedne strane to jeste potvrda onog što smo radili dugo i potvrda da ti radiš na tome u svakom daljem igranju. Međutim, ja uvek volim da kažem da te nagrada za ubuduće obavezuje da budeš još bolji i istrajniji u tome. Podstrek je da i dalje radiš na tome, a ne da prosto imaš gotov proizvod. Treba stalno da promišljaš o tome i da u svakom narednom igranju bude bolje i da žiri i publika to jednostavno prepoznaju. Konkurencija je bila dobra i zdrava je za glumca. Tera te da daš svoj maksimum –rekla je Jelena.

Ovo je njoj četvrta nagrada za ulogu u „Crnoj dami“. Na 11. „Gulinim danima“ osvojila je nagradu za glumicu večeri, dok je na festivalu „Živka Matić“ u Požarevcu osvojila dve nagrade: za glumicu večeri i najbolju glumicu festivala.

U predstavi „Crna dama“, koja se igra po tekstu Kristijana Aristida Šerpantjea, pored Jelene Jovanović, igraju još i Petar MitićBojan Miloradović i Nenad Petrović. Miloradović je na „Gulinim danima“ osvojio nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu, dok je Mitić dobio nagradu za glumca večeri na festivalu u Požarevcu.

Predstava će i dalje biti na repertoaru Gradskog pozorišta Jagodina. S obzirom na dobar prijem, iz ove ustanove kulture nadaju se da će se predstava još dugo igrati: na zadovoljstvo glumaca, ali i ljubitelja teatra.

D.M.

tagovi: , , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .