Naslovna // Kultura // Festival “Lektirići ex yu” u Prokuplju: Još četiri nagrade za jagodinsku predstavu “Svinjareva tajna”

Festival “Lektirići ex yu” u Prokuplju: Još četiri nagrade za jagodinsku predstavu “Svinjareva tajna”

Predstava je proglašena trećom najboljom na ovogodišnjoj međunarodnoj manifestaciji, a glumac Darko Radomirović dobio je priznanje za mušku epizodnu ulogu. Predstava je dobila i specijalnu nagradu za vizuelni identitet, ali i za najbolji originalni tekst, koja je pripala Šiki Miloševiću

Foto: TV Kopernikus

Predstava „Svinjareva tajna“ Gradskog pozorišta Jagodina osvojila je četiri nagrade na nedavno završenom, devetom po redu, međunarodnom festivalu za decu i omladinu „Lektirići eks ju“ u Prokuplju.

Predstava je proglašena trećom najboljom na ovogodišnjoj međunarodnoj manifestaciji, a glumac Darko Radomirović dobio je priznanje za mušku epizodnu ulogu. Predstava je dobila i specijalnu nagradu za vizuelni identitet, ali i za najbolji originalni tekst, koja je pripala Šiki Miloševiću.
Reditelj Petar Mitić istakao je da im je drago zbog još jednog uspeha koji su postigli.

-Za pozorište i glumce svaka nagrada je potvrda kvalitetnog rada. Ovo nije prvi put da osvajamo nagrade sa ovom predstavom. Do sada smo ih osvojili oko dvadeset. Sa svakog festivala gde smo učestvovali sa ovom predstavom, vratili smo se sa nekoliko nagrada. Publika je prelepo reagovala i to je predstava za sve: od sedam do 77 godina. Sama poruka je da ljubav pobeđuje. Nema tu nekog posebnog zla, ali ima nekih malih smicalica koje se provlače kroz celu tu priču, ali naravno, ljubav je ta koja trijumfuje –rekao je Mitić.

Upravnik Gradskog pozorišta Jagodina Vladimir Jovanović rekao je da je zadovoljan radom reditelja Petra Mitića, ali i svim ostvarenim rezultatima.

-Mi smo ove godine sa dečijom i velikom scenom učestvovali na deset festivala. Svuda smo osvojili po neku nagradu. Generalno, sada na kraju godine, mogu da kažem da smo vrlo zadovoljni tim što smo uradili i što smo se prikazali. Svi sa kojima sarađujemo smatraju da je naše pozorište najbolje u rangu kom pripada –rekao je on.

Iz Gradskog pozorišta u Jagodini istakli su da dečija scena zbog pandemije korona virusa dosta trpi, ali da će joj se mnogo više posvetiti čim se epidemijska situacija bude stabilizovala.

Organizator „Lektirići eks ju“ festivala je Narodna biblioteka „Rade Drainac“ iz Prokuplja, a ove godine je, zbog situacije sa pandemijom korona virusa, održan putem interneta.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .