Naslovna // Kultura // Festival u Bogatiću: Bojan Miloradović osvojio dve nagrade

Festival u Bogatiću: Bojan Miloradović osvojio dve nagrade

On je dobio priznanje za najboljeg glumca večeri, a po završetku manifestacije i priznanje za najbolju glavnu mušku ulogu, sve to za predstavu „Opet plače, al’ sad od sreće“

Foto: TV Kopernikus

Glumac Gradskog pozorišta Jagodine Bojan Miloradović osvojio je, na nedavno završenom pozorišnom festivalu „Dani Milivoja Martinovića“ u Bogatiću, dve nagrade. Od publike je dobio priznanje za glumca večeri, a od stručnog žirija za najbolju glavnu mušku ulogu – sve to za ulogu Muniše u predstavi „Opet plače, al’ sad od sreće“.

Bojan je već dobio nagrade na pozorišnim festivalima u Despotovcu i Loznici za ulogu Muniše u ovoj predstavi. On je istakao da mu je drago što su se mišljenja publike i žirija ovaj put poklopila:

-Kada glumac dobije nagradu na jednom ovakvom festivalu, kada se zavesa spusti i kada se utiša aplauz, njemu se odmah rodi želja za nekom novom ulogom tako da svaka nagrada koju dobijem, podstrek mi je za nove uloge i neka nova ostvarenja –rekao je Bojan.

Bojan je rekao da je srećan što publika širom naše zemlje prepoznaje poruku i kvalitet ove predstave. Takođe, istakao je da je za njega bilo vrlo inspirativno stvarati lik stakloresca Muniše:

-Tu mi je reditelj Branko Popović pomogao, ne samo radeći sa nama na sceni, nego i u zaista poučnim pričama o liku, u pozorištu, tokom rada i proba tako das mo dosta učili. Za to su zaslužne i moje kolege u Gradskom pozorištu koje su zajedno sa mnom dovele predstavu do savršenstva. Pozorište i jeste timski rad, tako da su i oni zaslužni što sam ja osvojio ove nagrade –istakao je on.

Bojana i njegove kolege u Gradskom pozorištu Jagodine uskoro očekuje izvođenje nove predstave. Oni se uveliko spremaju za premijeru „Skapenovih podvala“, u režiji Tome Trifunovića, koja se očekuje 28. oktobra u sali jagodinskog Centra za kulturu, sa početkom u 20 časova.

Bojan Miloradović se glumom bavi od petog razreda osnovne škole. Do sada je režirao 33 predstave, a igrao je u dvadesetak premijera: kako na dečijoj, tako i na večernjoj sceni.

“DOPS” OVE GODINE U DRUGAČIJEM OBLIKU

Međunarodni festival dečijih i omladinskih predstava “DOPS”, 11. po redu, ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, biće održan u drugačijem obliku. Stručni tročlani žiri će putem video bima odgledati predstave, a nagrade najboljima biće poslate. Prijavilo se oko 40 predstava iz različitih krajeva naše zemlje, a selektor Dejan Gocić iz Niša odabraće pet dečijih i pet omladinskih koje će se takmičiti na ovogodišnjem festivalu.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .