Naslovna // Kultura // Festival u Prokuplju: Dve nagrade za predstavu “Pinokio 2020” dečje scene Gradskog pozorišta Jagodina

Festival u Prokuplju: Dve nagrade za predstavu “Pinokio 2020” dečje scene Gradskog pozorišta Jagodina

Na festivalu „Lektirići ex yu fest“ predstava osvojila priznanja za najbolji vizuelni identitet i najbolji scenski pokret

Glumci predstave “Pinokio 2020”

Na 11. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu i mlade „Lektirići ex yu fest“, predstava Gradskog pozorišta Jagodina „Pinokio 2020“ osvojila je dve nagrade: za vizuelni identitet i najbolji scenski pokret.

O tome kome će pripasti nagrade odlučio je tročlani stručni žiri koji su činili: Julka Kuzmanović Cvetković, Natalija Alibašić i Danijel Jovanović. Ovo nisu prve nagrade za ovu predstavu. Na prvom festivalu „Resavska čarolija“ u Despotovcu, krajem prošle godine, glumica Nikolina Mihajlović osvojila je nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu, dok je Simona Veselinović tada osvojila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje večeri.

Inače, predstava se igra po tekstu Peđe Trajkovića, a u režiji Petra Mitića. Organizator festivala je Narodna biblioteka „Rade Drainac“, uz sufinansiranje Ministarstva kulture i grada Prokuplja.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .