Naslovna // Kultura // Folkloraši iz Trstenika i Varvarina oduševili jagodinsku publiku

Folkloraši iz Trstenika i Varvarina oduševili jagodinsku publiku

„Ne dolazimo prvi put ovde. Jagodina zna da prepozna kvalitet, igru i kostime, tako da imamo samo reči hvale“ rekli su iz Folklornog ansambla „Sveti Nikola“ iz Trstenika

Foto: TV Kopernikus

Folklorni ansambl „Sveti Nikola“ iz Trstenika nastupio je prošlog ponedeljka na Letnjoj sceni Društva za kulturu „Kablovi“ u Jagodini. Njihov nastup bio je sastavni deo programa koji ova ustanova kulture pripremila za ovu godinu, a koji se održava na bini kod nekadašnjeg hotela „Srbija“.

-Nama ovo nije prvi put da dolazimo u Jagodinu. Sa „Kablovima“ sarađujemo sedam-osam godina. Za večerašnji nastup priredili smo nešto novo i nešto što već nismo igrali. Doveli smo dečiji i prvi ansambl, ali i goste iz Varvarina kako bi se i oni predstavili ovoj divnoj publici. Jagodina zna da prepozna kvalitet, igru i kostime. Imamo samo reči hvale –rekao je pred početak nastupa Dalibor Mandžukić, umetnički direktor Folklornog ansambla „Sveti Nikola“ iz Trstenika.

Prisutni su nastupe izvođača nagradili burnim aplauzima, a sledećeg ponedeljka, 18. jula, publika će imati prilike da uživa u nastupima Kulturno-umetničkih društava iz Resavice i Despotovca. Svi nastupi na Letnjoj sceni Društva za kulturu „Kablovi“ besplatni su za sve posetioce.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .