Naslovna // Kultura // Grafike ili fotografije, pitanje je sad

Grafike ili fotografije, pitanje je sad

Na izložbi u Ćupriji predstavljeno je oko 40 radova koji datiraju od 2012. pa sve do danas. Biće postavljena još narednih deset dana. „Odlučio sam da ovo bude moj početak, nikada nije kasno“ rekao je autor Goran Ilić

Goran Ilić tokom otvaranja izložbe: Foto TV Kopernikus

Prva samostalna izložba grafika pod nazivom „Crno beli svet“ autora Gorana Ilića otvorena je proteklog petka u Ustanovi kulture „Ćuprija“, nekadašnjem „Sinđeliću“.

Na izložbi je predstavljeno oko 40 njegovih grafičkih radova iz različitih perioda stvaralaštva: od 2012. pa sve do danas. Autor je istakao da je tako želeo da pokaže koliko je napredovao za to vreme. Na predstavljenim delima, publika ima priliku da vidi različite motive kao što su portreti, pejzaži, arhitektura, životinje i ostale:

-Inspiracija zavisi od trenutka. Ovde su teme šarenolike. Radi se o dosta zahtevnoj tehnici, koja iziskuje mnogo vremena i strpljenja. Za neke radove je potrebno izdvojiti i po mesec dana. Uraditi tematsku izložbu zahteva puno vremena. Evo, sa 49 godina otvaram prvu izložbu. Odlučio sam da ovo bude moj početak. Nikada nije kasno –rekao je Ilić.

Pored autora, tokom izložbe su govorili i Stefan Stamenković, direktor Ustanove kulture „Ćuprija“ i Žarko Stanković, grafički dizajner i urednik likovnog programa u paraćinskom Kulturnom centru, a izložba je privukla veliku pažnju javnosti.

Foto: TV Kopernikus

Goran je istakao da, pošto se sada bavi realnom, u budućnosti želi više da se posveti hiper realističnoj grafici, kao i tome da svoje stvaralaštvo predstavi i u drugim gradovima. Izložba „Crno beli svet“ biće postavljena u Ustanovi kulture „Ćuprija“ još narednih deset dana.

Inače, Goran Ilić je rođen 19. avgusta 1972. godine u Ćupriji, gde i danas živi. Završio je Srednju mašinsku školu u Jagodini, zahvaljujući čemu njegove radove karatkerišu tanke, precizne i ravne linije. Od detinjstva je pokazivao interesovanje za crtanje, a tokom godina samostalno je gradio svoju tehniku crtanja, isprobavajući različite tehnike i alate. Kritičari kažu da svojim radovima dovodi posmatrače u dilemu da li se radi o crtežu ili fotografiji, kao i to da je „oko njegov objektiv“. Otac je sedamnaestogodišnje Anastasije.

D.M. 

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .