Naslovna // Kultura // Hol EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini ulepšan radovima darovitih učenika

Hol EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini ulepšan radovima darovitih učenika

Predstavljeni su crteži učenika odeljenja G22, koji se školuju za arhitektonskog tehničara. Izložbu svojim nastupom upotpunio i školski bend, a prisustvovao je veliki broj ljudi

Foto: TV Kopernikus

Hol Elektrotehničko građevinske škole „Nikola Tesla“ u Jagodini od prošlog ponedeljka dodatno je ulepšan sa više od 30 likovnih radova učenika ove srednjoškolske obrazovne ustanove. Na panoima se nalaze dela svih đaka odeljenja G22, onih koji se školuju za arhitektonskog tehničara, te se može reći da je ovo odeljenje pravi rasadnik umetničkih talenata.

-Izuzetno sam zadovoljna njihovim radom. Svaki od đaka čiji su crteži predstavljeni može da se kandiduje za samostalnu izložbu. Ovom izložbom završavamo jednu školsku godinu i njome dočekujemo nove učenke. Oni na samom početku mogu da vide šta sve ova škola pruža i kakve su mogućnosti da se pokažu i iskažu, bilo da je to umetnički ili najstručniji način. Svi ovi radovi nastali su na času i ništa nije posebno pripremano, tako da je u tome i draž –rekla je Jasmina Šumar, profesorka likovne kulture i rukovodilac likovne sekcije ove škole.

Prisutni su na izloženim radovima imali prilike da vide različite motive: od arhitekture, preko ljudskog tela, pa sve do upotrebnih predmeta koji su predstavljeni na nesvakidašnji način, a mladi autori su radove stvarali isključivo na časovima i uz pomoć grafitne olovke, flomastera i vodenih boja.

-Roditelji su me uvek usmeravali ka crtanju i umetnosti još od kada sam bila mala. Kada sam došla u ovu školu, profesorka je prepoznala moj talenat i sada su i moji radovi na ovoj izložbi. Volim da crtam arhitektonske elemente, prirodu, ljude… Reakcije su uglavnom pozitivne. Neki kažu da su drugačiji od ostalih i da se ističu od njih. Profesorka je uvek korektna i ceni svaki trud. Uvek izvuče maksimum iz nas i vrlo vam zadovoljna time –rekla je Đurđija Mikić.

-Najviše volim da crtam neke upotrebne predmete koje koristim svakog dana i to mi je priraslo srcu. Porodica je oduševljena mojim crtežima. Kažu da se vidi napredak od prvog pa do sada. Profesora je pomogla dosta. Uvek je tu da da neki savet kada nešto nije dobro –rekao je Nikola Đorđević.

Foto: TV Kopernikus

Svaku izložbu svojih drugara uvek isprati i školski bend. Mlada petorka je i ovoga puta, na oduševljenje prisutnih, izvela nekoliko popularnih pesama, a članovi su istakli da im predstavlja veliko zadovoljstvo što su deo ovakvih događaja u školi.

-Mi smo pre svega drugari. Nema napetosti i tenzije. Radimo kao jedan i vrlo harmonično. Jedan da neku ideju i mi to ispoštujemo. Svi smo složni –rekao je Aleksa Urošević, klavijaturista u bendu.

Iz škole su istakli da će likovna sekcija i dalje vredno raditi sa učenicima na usavršavanju njihovog likovnog izraza, kako bi do kraja školovanja bili što bolji. Takođe, nadaju se da će im od septembra doći i novi talentovani učenici, čije će radove takođe imati prilike da predstave široj javnosti.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .