Naslovna // Kultura // Izložba “ULUPUDS-a” u Jagodini: Lepota različitosti na majušnim platnima

Izložba “ULUPUDS-a” u Jagodini: Lepota različitosti na majušnim platnima

Posetioci mogu da glasaju za omiljeni rad na ovoj putujućoj izložbi. Autoru čije je delo osvojilo najviše glasova, na finalnoj izložbi u Beogradu, biće dodeljena nagrada

Foto: TV Kopernikus

Izložba radova „Mali format“ članova Slikarsko-grafičke sekcije Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) postavljena je od 10. avgusta u foajeu Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Ovogodišnju izložbu čini 59 radova. Predstavljena umetnička dela rađena su različitim slikarskim tehnikama, a motivi su i ove godine bili različiti: od ljudi i životinja, preko prirode i religije, pa sve do apstrakcije. Iz jagodinskog Centra za kulturu izrazili su zadovoljstvo zbog odlične saradnje koju sa „ULUPUDS-om“  imaju već godinama unazad:

-Postala je praksa da se svakog avgusta družimo sa „ULUPUDS-om“, jednim od dva naša najveća republička strukovna udruženja. Čini mi se da je svake godina sve bolja saradnja, da je sve veći broj radova i da sve lakše funkcioniše. Samim tim što se radi o 59 radova, isto toliko autora i različitih poetika, to garantuje bogatstvo izložbi. Zajednički sadržitelj je to što je velika sloboda organičena malim formatom –rekla je Marija Vulić, urednica likovnog i vaspitno-obrazovnog programa u Centru za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Radovi ove izložbe putujućeg karaktera, za sve ljubitelje likovne umetnosti, u foajeu jagodinskog Centra za kulturu biće postavljeni do 28. avgusta. Dok je izložba postavljena u njihovom mestu, svi posetioci, moći će da glasaju za omiljeni rad. Autoru čije je delo osvojilo najviše glasova, na finalnoj izložbi u Beogradu, biće dodeljena nagrada.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .