Naslovna // Kultura // KUD “Goce Delčev” iz Makedonije oduševio Jagodince

KUD “Goce Delčev” iz Makedonije oduševio Jagodince

Anasambl iz Makedonije predstavio se tradicionalnim igrama i pesmama, a na kraju su im dodeljene i zahvalnice i pehar za dugogodišnju saradnju

Makedonci oduševili igrom i pesmom

Kulturno-umetničko društvo “Goce Delčev” iz Makedonije nastupilo je u ponedeljak 19. avgusta na 23. po redu Letnjoj sceni Društva za kulturu “Kablovi” u Jagodini.

Društvo za kulturu “Kablovi” sa ovim KUD-om iz Makedonije uspešno sarađuje već 35 godina, a ovaj put nastupio je njihov najmlađi ansambl. Igrači su se predstavili tradicionalnim makedonskim koreografijama i pesmama, a Društvo nije krilo zadovoljstvo zbog dugovečnosti saradnje i druženja sa Jagodinom:

-Pre 35 godina, naš grad Delčevo pobratimio se sa Jagodinom i naše kulturno-umetničko društvo neprekidno svake godine dolazi u Jagodinu i drži celovečernji koncert. Ista je situacija i sa “Kablovima”. Oni takođe dolaze u Delčevo i nastupaju kod nas. Naša saradnja je odlična –rekao je Zenil Redžepov Stručni, izvršni direktor Kulturno-umetničkog društva “Goce Delčev”.

Oliver Jovanovski, predsednik DZK “Kablovi” uručio je pehar i zahvalnice za dugogodišnju saradnju

Iz Društva za kulturu “Kablovi” takođe napominju da su jako zadovoljni što se njihovo prijateljstvo održalo uprkos svemu:

-To je dobro za našu decu. Tu su se javila mnoga prijateljstva i deca posle tih nastupa, kada prestanu da igraju, nastavljaju da održavaju te kontakte. Čuju se, posećuju se i to je dokaz da kultura nema granica. Mi ostajemo prijatelji i nadamo se da će tako dugo i da ostane. Mi već početkom septembra nastupamo na njihovoj međunarodnoj manifestaciji. Ove godine sa nama putuje najmlađi ansambl i to je njihovo prvo putovanje u inostranstvo. Nadam se da će im biti lepo tamo, jer smo se uvek odatle vraćali puni lepih utisaka. Ljudi su dobri, gostoprimljivi, vole našu decu, tako da je to stvarno bude lepo i prijatno putovanje za sve nas –rekao je Oliver Jovanovski, predsednik Društva za kulturu “Kablovi” iz Jagodine.

Publika je uživala u priređenom programu i svaki segment nastupa publika je nagradila aplauzima. Prisutnima se obratio i načelnik za obrazovanje u Delčevu Vančo Novoselski, a dodeljene su i zahvalnice i pehar za uspešnu saradnju. Letnja scena DZK “Kablovi” tradicionalno će biti zatvorena u ponedeljak, 26. avgusta, nastupom domaćina.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .