Naslovna // Kultura // KZJ nagradila Bojana Miloradovića

KZJ nagradila Bojana Miloradovića

Ono se odnosi na doprinos radu ove institucije kulture i ostvaren vrhunski književni domet u njegovoj novoj knjizi „Ko je on“, koja će biti objavljena početkom godine

Bojan sa svojim priznanjem: Foto – privatna arhiva

Poznati jagodinski mladi umetnik Bojan Miloradović dobio je protekle sedmice još jedno priznanje za svoj rad u oblasti kulture. Ovaj put, Književna zajednica Jugoslavije nagradila ga je za doprinos radu ove institucije i ostvaren vrhunski književni domet u njegovoj novoj knjizi „Ko je on“, koja bi trebalo da bude objavljena početkom 2021. godine.

Priznanje mu je uručeno u Beogradu od strane predsednika Književne zajednice Jugoslavije Lazara Božovića, a Miloradović je istakao da ga je ova nagrada vrlo obradovala i da se zato oseća vrlo počastvovanim:

-Mislim da je ovo priznanje kruna mog dosadašnjeg književnog stvaralaštva. Sve nagrade su mi važne, kao i one osvojene u pozorištu za glumu i režiju, ali moram da istaknem ovo priznanje koje zaista zauzima posebno mesto kako na zidu moje stvaralačke sobe, tako i u mom srcu –rekao je Miloradović.

On je još i dodao da je ova nagrada „lična karta“knjige „Ko je on“, koja bi trebalo da bude objavljena početkom 2021. godine:

-Trenutno sam u kreativnom procesu pripreme ove knjige. Sam naziv knjige je zagonetan, pa želim da tako i ostane dok ne dođe u ruke čitalaca. Mogu samo da kažem da knjiga ima oko 70 stranica, da je u pitanju poezija i da korice ove knjige kriju samo jednu, najdužu pesmu na svetu, ikada napisanu o njemu. Ko je On, otkrijte vi –rekao je Miloradović.

Bojan je za svoje literarno stvaralaštvo već dobijao nagrade poput priznanja „Žikica Jovanović Čičak“ za doprinos savremenoj srpskoj satiri, nagradu „Dušan Srezojević za sveukupni književni rad i „Srpsko pero“ na istoimenom festivalu, gde je pobedio sa pesmom „Kad se nebo raznebesi“.

Književna zajednica Jugoslavije okuplja književnike iz cele Srbije, ali iz zemalja bivše Jugoslavije i smatra se jednom od najznačajnijih književnih zajednica. Miloradović je njen član od 2018. godine.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .