Naslovna // Kultura // Muzička škola u Jagodini obeležila svoj dan: Rad, trud i talenat potvrdilo 100 nagrada

Muzička škola u Jagodini obeležila svoj dan: Rad, trud i talenat potvrdilo 100 nagrada

Ova obrazovna ustanova 71. rođendan obeležila je tradicionalnim nastupom učenika u Kulturnom centru, koji je privukao veliku pažnju javnosti. Već 26. decembra, na istom mestu, škola će održati i novogodišnji koncert

Foto: TV Kopernikus

Nastupom hora i izvođenjem svoje himne, a potom i vokalno-instrumentalnim nastupima brojnih talentovanih učenika, Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“ u Jagodini obeležila je 71. godinu od svog osnivanja i isto toliko godina uspešnog rada.

Za ovo vreme, postigla je izvanredne rezultate, a direktorka ove obrazovne ustanove istakla je da je jako ponosna na sve ono što su postigli u periodu iza njih, kao i na predanost koju u radu nastavnici i učenici pokazuju iz godine u godinu.

-Ova godišnjica je vrlo značajna za sve nas. Prošla godina je bila vrlo turbulentna, puna iskušenja i izazova. Pokazali smo da smo jako uspešni, nadareni i organizovani. Osvojili smo 100 nagrada na takmičenjima različitih nivoa. Imali smo 23 koncerta koje smo održali u toku godine, brojne nastupe i saradnje sa drugim školama, organizacijama i institucijama. Apsolutno sam ponosna na rad učenika i nastavnika i nadam se da ćemo nastaviti sa uspeima i dalje. Trudićemo se da budemo što bolji i to je nešto čemu stremimo –rekla je Ljiljana Mileusnić Marković, direktorka Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ u Jagodini.

Učenici su briljirali tokom svojih izvođenja na rođendanskom koncertu koji je održan u Kulturnom centru, a publika ih je nagradila gromoglasnim aplauzima. Iz škole su istakli da ih u narednom periodu očekuju brojni nastupi i takmičenja, za koja su se pripremali mesecima unazad, a već 26. decembra, jagodinsku muzičku školu, na istom mestu očekuje tradicionalni novogodišnji koncert.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .