Naslovna // Kultura // Nova predstava Gradskog pozorišta Jagodine 29. oktobra

Nova predstava Gradskog pozorišta Jagodine 29. oktobra

Radi se o dramskom delu „Opet plače, ali sad od sreće“. Tekst je pisao Novica Savić, a za režiju je zadužen Branko Popović. Predstave „Crna dama“ i „Pinokio 2020.“, posle premijera u martu, biće i dalje na pozorišnom repertoaru

Bojan Miloradović i Violeta Pešić tokom jedne od proba

Gradsko pozorište Jagodine, posle pauze zbog korona virusa, uveliko se priprema za premijeru nove predstave.  Već poznate predstave otvorile su novu sezonu početkom oktobra u Jagodini, u četvrtak, 29. oktobra, sa početkom u 20 časova, ljubitelje pozorišta u ovom gradu očekuje premijera predstave „Opet plače, ali sad od sreće“. U njoj će igrati: Petar Mitić, Jelena Jovanović, Bojan Miloradović, Nenad Petrović i Violeta Pešić:

-To je predstava koja je na „Danima komedije“, u vreme kada je još uvek bio aktuelan konkurs za najbolji komediografski tekst, osvojila prvu nagradu. Pisac je Novica Savić, a mi smo se opredelili da za režiju bude zadužen Branko Popović. On je dobro poznat domaćoj javnosti i naš je dugogodišnji saradnik. Radio je dosta naših predstava kao što su „Staklena menažerija“, „Zvezdana prašina“ i brojne druge. Pripreme idu jako dobro: kako na probama, tako i kada su u pitanju izrada scenografije i kostima. Očekujem da budemo spremni za premijeru, koja je poslednjeg četvrtka u ovom mesecu. Tako ćemo kompletirati program pozorišta na neko duže vreme –rekao je Vladimir Jovanović, upravnik Gradskog pozorišta Jagodine.

Reditelj predstave Branko Popović pohvalio je rad jagodinskih glumaca i njihovo angažovanje kada je ova predstava u pitanju:

-Ovde u Jagodini imamo jedan odličan ansambl koji Vladimir Jovanović vodi dosta dobro. Oni su jako ambiciozno krenuli u ovaj projekat koji je glumački izazovan i mislim da ćemo napraviti jednu interesantnu predstavu koju će publika voleti da gleda, jer ima malo crnog humora. Siguran sam da će to biti predstava koja će biti rado gledana širom Srbije –rekao je Popović.

Predstave „Crna dama“ i dečija „Pinokio 2020.“ doživele su svoja premijerna izvođenja, ali su se zbog pandemije korona virusa na njima i zaustavila. Jovanović je istakao da će one nastaviti sa svojim životom, kako pred jagodinskom publikom, tako i pred ljubiteljima teatra u drugim mestima i gradovima, pošto već imaju pozive za gostovanja i njihova izvođenja. Takođe, napomenuo je da posle par odigranih predstava početkom oktobra nije bilo problema. Publika u salu ulazi dezinfikovana, na ulazu se meri temperatura, a poseta je kako kaže Jovanović, s obzirom na pandemijsku situaciju, zadovoljavajuća.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .