Naslovna // Kultura // Nove knjige Žike Ignjatovića

Nove knjige Žike Ignjatovića

Tokom večeri čitane su pesme iz zbirki „Sa Zorom do večnosti“ i „Pesme za decu“, a govorili su Snežana Bihler, Mile G. Lazarević i Toni S. Stojanović

Snežana Bihler, Žika Ignjatović i Mile G. Lazarević tokom promocije: Foto TV Kopernikus

Jagodinski pesnik Života Žika Ignjatović promovisao je svoje dve nove zbirke pesama „Za Zorom do večnosti“ i „Pesme za decu“ proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Ignjatović neumorno stvara i u svojoj 79. godini. Knjigu „Sa Zorom do večnosti“ posvetio je svojoj preminuloj supruzi, a za drugu, „Pesme za decu“, najveća inspiracija bila su mu – upravo deca:

-Dobio sam mišljenja od nekih ovde ličnosti da posebno lepo pišem dečije pesme. Inače, pišem sve, ali najviše dečije pesme, jer decu stvarno previše volim. Ima tu pesama koje su posvećene i mojim unucima, ali ne samo njima. Nastavljam da pišem i pisaću dok traje život moj –rekao je pesnik i dodao da je saradnja sa Književnim klubom „Đura Jakšić“ perfektna, te i da mu dosta pomažu.

Tokom večeri, o autoru i njegovom stavarlaštvu govorili su predsednica Književnog kluba u Jagodini Snežana Bihler, sekretar ove ustanove Toni S. Stojanović i književnik i novinar Mile G. Lazarević. Pored autora, stihove je publici čitao glumac i reditelj Bojan Miloradović.

Života Žika Ignjatović rođen je 1942. godine u Lapovu. Od svoje pete godine živi u Jagodini, gde je završio osnovnu i srednju školu. Radio je u industriji mesa “Juhor” odakle je 1991. godine otišao u penziju. Kao učenik i student uspešno se bavio sportom, naročito fudbalom i rukometom. Do sada je objavio više od 20 zbirki pesama za decu i odrasle.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .