Naslovna // Kultura // Nove predstave u Gradskom pozorištu Jagodine ove zime

Nove predstave u Gradskom pozorištu Jagodine ove zime

Monodrama “Zaveštanje Stefana Nemanje sinu Savi” biće izvedena 30. januara, dok će melodrama “Miholjsko leto” biti premijerno izvedena 27. februara

Na nedavno održanoj sednici, Upravni odbor Gradskog pozorišta Jagodine doneo je nekoliko važnih odluka koje će se ticati rada ove ustanove. Predstave će se i dalje igrati četvrtkom, a repertoar će već ove zime biti upotpunjen sa dve nove predstave. Monodrama “Zaveštanje Stefana Nemanje sinu Savi”, u kojoj igra Dragan Milić a koju je  režirao Toma Trifunović, biće izvedena 30. januara, dok se premijera melodrama “Miholjsko leto” očekuje 27. februara ove godine:

-To je za početak 2020. godine jedna dobra stvar. Time ćemo upotpuniti repertoar. Možemo da očekujemo mirnije svaki četvrtak za igranje predstava. Ono što je još važnije napravili smo jedan inspirativan tekst sa Centrom za kulturu. Ako se on bude realizovao, a nema razloga da bude drugačije, mislim da smo na dobrom putu da realizujemo jedno dobro, stabilno pozorište sa predstavama koje će biti profesionalnog karaktera –rekao je Vladimir Jovanović, upravnik Gradskog pozorišta u Jagodini.

Jovanović je takođe napomenuo da je finansijska situacija pozorišta sada stabilnija, te da za ovu instituciju dolaze bolji dani.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .