Naslovna // Kultura // Održan osmi Memorijal “Miloš Petrović” u Jagodini

Održan osmi Memorijal “Miloš Petrović” u Jagodini

Učenici od prvog do šestog razreda svirali su kompozicije na klaviru, a nastupio je i „Maestro kvintet“. Izvođači nagrađeni burnim aplauzima publike

Foto: TV Kopernikus

Memorijal „Miloš Petrović“, osmi po redu, u organizaciji Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“, održan je protekle srede u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Učenici od prvog do šestog razreda predstavili su se izvođenjem dela Betovena, Baha, Šopena i drugih kompozitora, a za svoja izvođenja nagrađeni su burnim aplauzima publike. Na ovaj način, ova obrazovna ustanova odužuje se svom preminulom kolegi za sve ono što je učinio za instituciju u kojoj je radio, ali i svoje učenike.

-Veliko mi je zadovoljstvo što nastavljamo da negujemo tradiciju očuvanja i sećanja na njegov trud i rad. Poslednje dve godine to nismo bili u mogućnosti da realizujemo zbog pandemijie korona virusa, te je ovo prava prilika da nastavimo sa tom tradicijom. Mi smo se potrudili da to ove godine realizujemo. To je u organizaciji odseka klavira i učenika koji sviraju muziku na tom instrumentu i naših kolega koji su imali prilike da rade sa Milošem Petrovićem –rekla je Ljiljana Mileusnić Marković, direktorka Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ u Jagodini.

Sastavni deo koncerta bio je nastup „Maestro kvinteta“, čiji članovi su izveli par kompozicija na različitim instrumentima, a sa njima je nastupio i vokalni solista Nikola Pavićević.

Podsećanja radi, Miloš Petrović svoj život i radni vek posvetio je muzici, negujući i razvijajući različite stilove. Kao nastavnik u Osnovnoj muzičkoj školi „Vladimir Đorđević“ u Jagodini, posebno je bio posvećen klavirskoj pedagogiji i džez muzici, a svoje znanje nesebično je davao učenicima i mlađim kolegama, te je tako ostavio dubok trag u istoriji ove obrazovne ustanove.

Iz Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ istakli su da će u godinama pred njima i dalje negovati sećanje na svog kolegu i istaknutog pijanistu, uz nadu da će neko od ovih mladih ljudi koji su nastupili jednog dana krenuti stopama Miloša Petrovića.

Koncert je bio besplatan za sve posetioce.

D.M.

tagovi: , , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .