Naslovna // Kultura // Održan tradicionalni novogodišnji koncert Društva za kulturu “Kablovi” u Jagodini

Održan tradicionalni novogodišnji koncert Društva za kulturu “Kablovi” u Jagodini

Predstavljeno je 11 koreografija, a igrače svih uzrasnih kategorija publika je nagradila burnim aplauzima

Foto: TV Kopernikus

Društvo za kulturu „Kablovi“ održalo je tradicionalni novogodišnji koncert proteklog petka u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Ovim koncertom, ova ustanova je obeležila i 69 godina postojanja i uspešnog rada. Članovi različitih uzrasnih kategorija predstavili su se publici izvođenjem 11 koreografija od kojih je svaka drugačija i karakteristična za određeni deo Srbije. Iz uprave su istakli da je godina iza njih bila teška zbog situacije sa korona virusom, ali da su ipak uspeli da održe kontinuitet u radu.

-Mogu da kažem da je uspešan period iza nas, a sve ove godine protkane su raznim nagradama: u Savezu amatera Srbije, na lokalnom i republičkom nivou. Ono što nas posebno raduje je to što okupljamo oko 200 mladih iz ovog grada koji su se sklonili sa ulice. Oni su tu, neguju našu tradiciju i kulturu. Ono što je najbitnije, kroz ovo društvo su prošli oni koji su kasnije postali dobri ljudi, ljudi koji znaju da vrednuju tradiciju, kulturu i sve ono što nas okružuje –rekao je Oliver Jovanovski, predsednik DZK „Kablovi“.

Kroz igru i nošnju, ali i sa osmehom na licu, plesači su predstavili svu lepotu srpske tradicije na sceni, a publika ih je pozdravila burnim aplauzima. Sledeće godine, Društvo za kulturu „Kablovi“ slavi 70. rođendan. Veliki koncert u tu čast uveliko je u pripremi, te se iz uprave nadaju da će ga i uspešno predstaviti – na radost i zadovoljstvo svih poštovalaca njihovog rada.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .