Naslovna // Kultura // Održan završni koncert Muzičke škole u Jagodini

Održan završni koncert Muzičke škole u Jagodini

Škola je osvojila 100 nagrada na 20 takmičenja u protekloj školskoj godini. Najbolji učenici i nastavnici dobili su nagrade. Učenik generacije je Petar Gajić, a najistaknutiji nastavnici su profesor harmonike Mladen Milošević i profesorka klavira Milica Nikolić

Foto: TV Kopernikus

Učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ u Jagodini, koja uspešno postoji i radi već sedam decenija, pretprošlog utorka, u sali Kulturnog centra priredili su tradicionalni završni koncert za pamćenje.

Najpre su dodeljena priznanja učenicima koji su se posebno istakli na takmičenjima u protekloj školskoj godini, a potom su usledili i njihovi nastupi koji su se sastojali od izvođenja dela poznatih kompozitora na različitim instrumentima. Iz uprave ove obrazovne ustanove istakli su da su zadovoljni odličnim rezultatima koje su postigli u protekloj školskoj godini.

-Osvojili smo 100 nagrada na preko 20 takmičenja ove školske godine. Mislim da oni to zaista vole i žele, da se trude zajedno sa svojim nastavnicima i da je to znak da vole ono čime se bave, tj. instrument koji su izabrali. To znači da smo se mi kao škola i nastavnici potrudili da im pružimo i usadimo tu ljubav prema muzici i muziciranju –rekla je Ljiljana Mileusnić Marković, direktorka Osnovne muzičke škole “Vladimir Đorđević” u Jagodini.

Foto: TV Kopernikus

Učenikom generacije proglašen je Petar Gajić, dok su Mladen Milošević i Milica Nikolić dobili nagrade kao najistaknutiji profesori.

-Osećaj je divan. Baš je čudno kada čuješ od nekog iz prosvete, kao što je moj nastavnik, kada kaže “Najbolji si đak u ovoj generaciji”. Bilo mi je jako lepo kada sam to čuo i još uvek sam iznenađen. Najdraža nagrada koju sam osvojio je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz gitare. To je jedno od najjačih takmičenja na koje sam mogao da odem i ono mi je najdraže –rekao je Gajić.

-Ovo je jedno lepo priznanje za rad tokom cele godine. Ja sam samo prvi među jednakima koji se trude da ovu decu muzički obrazuju i da postanu što bolji ljudi –rekao je profesor harmonike Milošević.

-Ove godine smo osvojili 28 nagrada na različitim takmičenjima. Imali smo mnogobrojne koncerte i nastupe, tako da svaka godina nam je uspešna. Nadam se da će i sledeća biti još uspešnija –rekla je Nikolić, inače profesorka klavira.

Učenici su briljirali na sceni, a publika je svaki nastup nagradila burnim aplauzima. Samo par dana kasnije, u petak, 23. juna, na istom mestu, u 18 sati, ova obrazovna ustanova priredila je koncert „Velikih ansambala“. Tada su se predstavili polaznici zabavišta i pripremnog razreda uz pratnju gudačkog orkestra, a nastupili su i hor, orkestri duvača, gudača i harmonikaša. Specijalni gosti bili su im harmonikaši mešovitog orkestra Muzičke škole “Dušan Skovran” u Ćupriji.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .