Naslovna // Kultura // Održana izložba fotografija Olivere Rakić – “Sloboda”

Održana izložba fotografija Olivere Rakić – “Sloboda”

„Kada radim fotografiju, tada me ništa ne ograničava“ rekla je Olivera, kojoj je primarno zanimanje fizioterapija

Olivera Rakić: Foto TV Kopernikus

Prva samostalna izložba umetničkih fotografija „Sloboda“ autorke Olivere Rakić održana je protekle subote u galeriji ateljea „Darina“ u Jagodini.

Olivera je po struci fizioterapeut. Ipak, u slobodno vreme, više od godinu dana, svoju pažnju posvećuje umetničkoj fotografiji. Ljubav prema ovoj vrsti umetnosti kod nje datira još od detinjstva:

-Ja sam dete prirode. Uvek sam volela da budem u prirodi i volela sam fotografiju. Gde god da sam išla, nosila sam telefon sa sobom, a nešto kasnije počela sam da slikam i fotoaparatom. Najviše volim da fotografišem pejzaže, ali volim i sportsku fotografiju. To mi se jako sviđa, jer tada morate da uhvatite odgovarajući momenat –istakla je Olivera.

Foto: TV Kopernikus

Pravi momenat, lepo raspoloženje i dobro osvetljenje presudni su za kvalitetnu fotografiju. Svoje najbolje, Olivera je publici predstavila na izložbi pod nazivom „Sloboda“:

-Na devet fotografija predstavljeno je devetoro različitih ljudi koji se bave različitim stvarima. To je njihovo zanimanje ili hobi, ali uglavnom to je nešto što oni vole i kroz tu ljubav oni nama pokazuju svu svoju slobodu. To je bila ideja ove izložbe –rekla je ona.

Sastavni deo događaja bio je i muzički program, u kom se na gitari publici predstavio Goran Stevanović Ćine, a izložba je privukla veliku pažnju javnosti. Olivera je istakla da će se i dalje truditi da objektivom svog fotoaparata beleži zanimljive trenutke oko sebe, a ujedno je izrazila i jaku želju i volju da još više napreduje u ovoj sferi umetnosti.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .