Naslovna // Kultura // Održano književno veče Slavice Đurić Sedlarević u Jagodini

Održano književno veče Slavice Đurić Sedlarević u Jagodini

Pored autorke, tokom večeri govorili su Marko Bojić, Milun Vasić, Andrijana Krstić i Jana Sedlarević. U muzičkom delu programa, pred brojnom publikom, nastupio je Daniel Mesihović

Foto: TV Kopernikus

Promocija knjiga “Izvorska vila” i “Vir ljubavi” jagodinske spisateljice Slavice Đurić Sedlarević održana je protekle srede u Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” u Jagodini.

Ovo je bilo prvo književno veče održano u jagodinskoj biblioteci posle duže pauze izazvane pandemijom korona virusa. Za 18 meseci, Slavica je objavila tri knjige: dva romana i jednu zbirku poezije, a one su vrlo brzo postale među najtraženijima na pozajmnom odeljenju jagodinske biblioteke. Pred sam početak promocije svojih knjiga, spisateljica nam je rekla da je za pisanje najviše motivišu pozitivne reakcije čitalaca, prave ljudske vrednosti – i naravno ljubav:

-Rekla bih da je život jedinstven, neponovljiv, divan i da treba da sadimo osmeh i dobrotu kao bilje, da je negujemo i tako će korov nestati. Pesme šalju tu poruku ljubavi prema porodici, a inspirisala me je i ljubav prema sopstvenom zavičaju: Istoku, gradu u kom sam rođena, a zatim Metohiji. Sve boli njene ja pesmom lečim, opevam je i u pesmi joj vidam rane. Pevam o lepoti Srbije koja je divna. Inspiriše me naš prelepi grad Jagodina, koji je otvoren za sve dobronamerne. Motiviše me ono dobro i lepo kod ljudi. Kada dobiješ takve poruke iz različitih krajeva, to te stvarno snaži i motiviše i to je razlog mog nekog brzog pisanja. Čitaoci meni od tih lepih reči prave amajliju –rekla je spisateljica.

Tokom večeri, pored autorke, govorili su i direktor biblioteke u Jagodini Marko Bojić, bibliotekar Milun Vasić, recenzetkinja Andrijana Krstić i Jana Sedlarević. U muzičkom delu programa nastupio je Daniel Mesihović, a događaj je privukao veliku pažnju jagodinske čitalačke publike. Tokom večeri, knjige sum ogle i da se kupe, a deo prihoda biće uplaćen u humanitarne svrhe. Slavici inspiracija ne nedostaje, te se uskoro iz njenog pera može očekivati nova, četvrta po redu knjiga, koja će se sastojati od kratkih životnih priča. 

D.M.

tagovi: , , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .