Naslovna // Kultura // Održano poetsko veče na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

Održano poetsko veče na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

Tokom događaja pod nazivom “Sve naše uzdanice”, predstavljeni su i najbolji stručni radovi studenata koji su objavljeni u univerzitetskom časopisu “Uzdanica”

Veče proze, poezije i muzike privuklo veliku pažnju

Poetsko-prozno veče pod nazivom “Sve naše uzdanice” održano je proteklog četvrtka u amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Fakultet pedagoških nauka iz Jagodine je povodom obeležavanja Dana fakulteta organizovao niz pratećih kulturno-umetničkih aktivnosti. Tokom ove večeri, studenti i profesori kazivali su poetska i prozna dela, kako renomiranih književnih stvaralaca, tako i svoja. Iz ove obrazovne ustanove istakli su da podržavaju ovakav način izražavanja, kao i to da se trude da razvijaju talente kod svojih studenata:

-Prijatno sam iznenađena njihovom zainteresovanošću i odzivom. Ove godine se nastavlja nešto što je započeto u novembru 2014. godine, a to je rad literarne sekcije i na izvestan način ovo naše okupljanje bilo je podstaknuto njihovim radom, zainteresovanošću i posvećenošću, što je nama kao profesorima davalo dodatnu energiju i dodatni elan. Drago nam je što su ovde prisutni i drugi studenti koji su tu u značajnom broju da podrže svoje kolege –rekla je Nina Marković, asistentkinja na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Pored čitanja proze i poezije, tokom večeri, predstavljeni su i stručni radovi dvoje studenata Fakulteta Pedagoških nauka, Jovana Nikolića i Jovane Đorđević. Njihovi radovi koji se bave podučavanjem engleskog jezika i ulogom i značajem Svetog Save u savremenom svetu nagrađeni su kao najbolji i samim tim su objavljeni u univerzitetskom časopisu „Uzdanica“.

Dan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini biće obeležen u petak, 13. decembra. Na Fakultetu će u 12 sati biti predstavljana arhiva i monografija “Knjiga sećanja: Učiteljska škola u Jagodini u sećanju njenih učenika 1920 – 1940.”, a centralni događaj biće svečana akademija koja će biti održana u sali Centra za kulturu “Svetozar Marković” u Jagodini istog dana u 13 časova. 

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .