Naslovna // Kultura // Otvorena izložba “Putovanje kroz istoriju umetnosti” na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

Otvorena izložba “Putovanje kroz istoriju umetnosti” na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

Izložba je postavljena u Galeriji „Ginko“ ove visokoškolske obrazovne ustanove, gde će zainteresovani moći da je pogledaju do nedelje, 5. marta

Foto: TV Kopernikus

Izložba dečjih radova pod nazivom „Putovanje kroz istoriju umetnosti“ otvorena je protekle srede u Galeriji „Ginko“ na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Radi se o saradnji između ove visokoškolske obrazovne ustanove i Vrtića „Sunce“ Predškolske ustanove „Pionir“. U pitanju je istoimeni projekat i poseban model obrazovanja studenata četvrte godine u okviru predmeta „Metodički praktikum likovnog vaspitanja“.

-Sam projekat je podrazumevao i da se studenti osposobe da koriste umetnička dela  u radu sa decom predškolskog uzrasta na pravilan način. To znači da mi decu upoznajemo sa nekim delom, podstičemo njihova razmišljanja, a onda zapravo slušamo njihove ideje, njihove zaključke i tu se razvijaju najrazličitije teme razgovora –rekla je Jovana Đorđević, asistent na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Foto: TV Kopernikus

Otvaranju izložbe prisustvovali su zaposleni u vrtiću „Sunce“ i veliki broj mališana, koji su inače i autori postavljenih radova. 

-Mi godinama zaista imamo odličnu saradnju. Uglavnom metodičari dolaze kod nas sa svojim studentima i rade aktivnosti. Radovi su odlični, baš primereni njihovom uzrastu –rekla je Suzana Jović, rukovodilac objekta “Sunce”.

Izložba „Putovanje kroz istoriju umetnosti“ biće postavljena do nedelje, 5. marta, a radi se o jednoj od brojnih aktivnosti kojima će Fakultet pedagoških nauka u Jagodini obeležiti veliki jubilej: 125 godina od osnivanja Učiteljske škole i tri decenije od osnivanja Fakulteta.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .