Naslovna // Kultura // Počela 26. sezona letnje scene Društva za kulturu “Kablovi” u Jagodini

Počela 26. sezona letnje scene Društva za kulturu “Kablovi” u Jagodini

Očekuju se nastupi kulturno-umetničkih društava iz različitih krajeva naše zemlje, izvođenje jedne predstave kao i muzičko veče. Svi događaji besplatni su za sve posetioce, njihov početak zakazan je za 20:30 minuta, a u decembru će biti priređen gala koncert povodom 70 godina postojanja i rada „Kablova“

Foto: TV Kopernikus

Nova, 26. po redu, sezona letnje scene Društva za kulturu „Kablovi“ otvorena je prošlog ponedeljka na starom mestu, ispred nekadašnjeg hotela „Srbija“ u Jagodini.

Sezonu, po tradiciji, svojim nastupima otvaraju sve generacije Društva za kulturu „Kablovi“, a mnogobrojna publika imala je priliku da uživa u raznovrsnim koreografijama domaćina.

-Publika je imala priliku da vidu 10 koreografija svih naših ansambala, kao i predstavnike muzičke sekcije. Zaista bogat i lep program. Letnja scena će trajati devet ponedeljka i imaćemo raznovrsne programe. Nastupaće folklorni asnambli iz Trstenika, Kruševca i Ivanjice, imaćemo izvođenje jedne predstave, jedno muzičko veče, a scenu će zatvoriti Društvo za kulturu „Kablovi“ sa 10 novih koreografija, opet pred jagodinskom publikom, da ne ponovimo ovaj programm. Biće novo i sve bolje. Želeo bih da napomenem da je cela ova godina u znaku jubileja: 70 godina Društva za kulturu „Kablovi“. U decembru će jagodina publika videti taj naš gala koncert sa novim koreografijama i mislim da će da uživa u programima ove godine –rekao je Oliver Jovanovski, predsednik Društva za kulturu „Kablovi“.

Sledećeg ponedeljka, 11. jula, na letnjoj sceni „Kablova“ nastupiće Kulturno-umetničko društvo „Sveti Nikola“ iz Trstenika. Svi događaji na letnjoj sceni besplatni su za sve posetioce.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .