Naslovna // Kultura // Počela 27. sezona letnje scene DZK “Kablovi”: Muzički ugođaj pod vedrim nebom

Počela 27. sezona letnje scene DZK “Kablovi”: Muzički ugođaj pod vedrim nebom

Nastupio je „Pravi ritam“ bend iz Paraćina, a sve do kraja avgusta, svakog ponedeljka u 20 sati, na bini kod nekadašnjeg hotela „Srbija“ smenjivaće se različita kulturno-umetnička društva

Foto: TV Kopernikus

Nova, 27. po redu, sezona letnje scene Društva za kulturu „Kablovi“ otvorena je u ponedeljak 31. jula na bini kod nekadašnjeg hotela „Srbija“ u Jagodini.

„Kablovi“ na letnjoj sceni priređuju raznovrstan kulturno-umetnički program, a ovogodišnju scenu, muzičkim nastupom otvorio je bend „Pravi ritam“ iz Paraćina.

-Društvo za kulturu „Kablovi“ je brend Jagodine i do sada se pokazalo da ima kvalitet i u pesmi i u ostalim sekcijama. Trudićemo se da to nastavimo. Vredi igrati, družiti se i stvarati za dobrobit svih. Značaj je u kontinuitetu. To je ono što su nekada stvaraoci  „Kablova“ radili i na taj način propagirali kulturu i grad Jagodinu –rekao je Nebojša Batalović, predsednik Društva za kulturu „Kablovi“.

Iz uprave Društva istakli su da im je posebno drago što program Letnje scene izaziva pažnju svih starosnih generacija ljudi, a naročito onih najmlađih, koji kasnije i postanu njihovi članovi.

-Naš cilj i jeste uključivanje mladih. Nijedno društvo nema perspektivu ako se mladi ne uključe. O očuvanju tradicije ne treba govoriti. Vidimo kakvo je vreme. Vrlo je važno da se mladi uključe i da se nauče poštovanju tradicije. Ako ne znaš odakle si, ne znaš ni gde želiš dda ideš. Potrudićemo se ne samo da budemo dobri igrači i pevači, već i edukatori, da mlade naučimo baš pravim običajima srpske tradicije i folkloru. Nadam se da će mladi da nam se pridruže u što većem broju i da ćemo nastaviti tamo gde se su generacije DZK “Kablovi” stale –rekao je Batalović.

Proteklog ponedeljka, 7. avgusta, nastupilo je Kulturno-umetničko društvo „Manasije Comić“ iz naselja Gornje Kusce u opštini Gnjilane, zajedno sa svojom pevačkom grupom i polaznicima škole folklora iz sela Šilova. U ponedeljak, 14. avgusta, na istom mestu u 20 sati, očekuje se nastup Kulturno-umetničkog društva “Goce Delčev” iz Delčeva, sa kojim DZK “Kablovi” sarađuje dugi niz godina.

Svi događaji na Letnjoj sceni Društva za kulturu „Kablovi“ besplatni su za sve posetioce.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .